Takaisin

Seurantaryhmä arvioimaan nuohousuudistuksen vaikutuksia

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 21.1.2019 11.23
Tiedote 3
Kuva: Markku Ojala, Nuohousalan keskusliitto

Nuohouspalvelujen lainsäädäntö uudistui vuoden alussa. Sisäministeriö on 21. tammikuuta asettanut nuohousuudistuksen seurantaryhmän. Seurantaryhmän tavoitteena on edistää nuohousuudistuksen toimeenpanoa sekä seurata ja arvioida muutosten vaikutuksia rakennusten paloturvallisuuteen ja nuohouspalveluihin.

Uudistuksen tavoitteena on esimerkiksi edistää asuinrakennusten nuohousta. Nuohouspalvelujen sääntelyllä ei ole pystytty täysin takaamaan nuohouksen kattavuutta, sillä vuosittain on nuohottu noin 70 prosenttia asuinrakennuksista.

Seurantaryhmässä ovat edustettuina nuohousalan ja kiinteistöalan toimijat sekä keskeiset viranomaiset. Seurantaryhmän tehtävänä on vahvistaa ja tukea nuohoukseen liittyvää valtakunnallista tiedotusta ja turvallisuusviestintää. Seurantaryhmän toimikausi on vuoden 2020 loppuun.

Pelastuslaitoksilla ei enää ole velvoitetta huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä alueellaan. Käytännössä muutos tarkoittaa piirinuohousjärjestelmän loppumista koko maassa viimeistään siirtymäajan päättyessä 30.6.2019. Siirtymäaikana piirinuohous on käytössä kolmen pelastuslaitoksen koko alueella ja yhdeksän pelastuslaitoksen alueella osittain. Paikkakuntakohtaisista siirtymäajan käytännöistä voi tiedustella paikalliselta pelastuslaitokselta.

Lue lisää: hankesivu

Nuohouspalvelujen järjestäminen siirtymäkaudella

Lisätietoja:

yli-insinööri Jaana Rajakko, p. 0295 488 435, jaana.rajakko@intermin.fi

Uusimmat

Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 23.2.2024 13:52
erityisasiantuntija Mikko Hiltunen Kolumni
sisäministeriö Pelastustoimi, 26.1.2024 10:09
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 25.1.2024 14:18