Takaisin

Sata tarinaa turvallisuuden tuottamisesta

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 28.8.2017 14.42
Tiedote 85

Miltä tuntui käskeä pelastajia mereen Estonian uppoamispaikalla? Ketkä vastustivat "nuorisoa turmelevan" Sex Pistols -yhtyeen työlupien myöntämistä 1970-luvulla? Turvallisuusviranomaiset ovat koonneet 100 erilaista tarinaa työstään ja arjestaan. Sarja käynnistyy tiistaina 29. elokuuta ja tarinoita julkaistaan yksi päivässä syksyn ajan itsenäisyyspäivään asti.

Kertomuksina, valokuvina ja videoina tuotetut tarinat ovat kurkistuksia poliisin, raja- ja merivartijoiden, pelastustoimen sekä hätäkeskuspäivystäjien ja maahanmuuton viranomaisten työhön. Samalla ne ovat ajankuvia itsenäisen Suomen ensimmäisestä vuosisadasta. Tarinat ovat katsauksia kulissien taakse merkittävissä, koko kansakuntaa koskettaneissa tapahtumissa, mutta myös arkisia, ihmisen kokoisia hetkiä, kun lehmää pelastettiin lammesta tai kun hätäkeskuspäivystäjän puhelinohjeilla pieni lapsi elvytettiin eloon vesisaavista.

Sata tarinaa turvallisuuden tekijöistä antaa alkavan syksyn aikana mahdollisuuden tutustua turvallisuusviranomaisiin uudella tavalla. Seuraa tarinoita verkkosivullamme, some-kanavissa tunnisteella #100tarinaa ja eri turvallisviranomaisten omissa kanavissa. Sata tarinaa on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

100 tarinaa turvaajista

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Mika Mäkinen, p. 050 555 3425, mika.makinen@intermin.fi

Tervetuloa tutustumaan turvallisuuden tekijöiden työhön.