Takaisin

Pelastustoimen uudistusta valmistelee iso joukko asiantuntijoita

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 11.3.2016 11.55
Uutinen

Pelastustoimen uudistuksen valmistelu on täydessä vauhdissa, vaikka päätöstä pelastuslaitosten tulevasta lukumäärästä vielä odotetaan. Valtakunnallinen uudistushanke on sisäministeriön ja pelastuslaitosten yhteinen. Sisäministeriön hankeorganisaatioon on rekrytoitu useita uusia asiantuntijoita.

Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja on pelastusylijohtaja Esko Koskinen ja hankkeen projektiryhmän puheenjohtajana toimii hankejohtaja Taito Vainio.

Hanke jakautuu neljään osahankkeeseen: 1) lakihanke, 2) yhteistoiminta pelastustoiminnassa ja poikkeusoloissa, 3) pelastustoimen kehittäminen sekä 4) henkilöstö, talous ja tietojärjestelmät. Osahankkeita valmistellaan työryhmissä, joissa esimerkiksi sopimuspalokunnat ja henkilöstöjärjestöt ovat mukana.

Lakihankkeen vetovastuu on hallitusneuvos Mika Kätöllä. Yhteistoiminta-osahanketta johtaa neuvotteleva virkamies Ilpo Helismaa. Pelastustoimen kehittäminen on johtava asiantuntija Jussi Rahikaisen vastuulla. Henkilöstö, talous ja tietojärjestelmät -osahanketta vetää tietoverkkojohtaja Pekka Tulokas.

Lue lisää hankkeesta: Pelastustoimen uudistus www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/pelastustoimen_uudistus

Sivulta voit myös tilata uutisia valmistelun etenemisestä omaan sähköpostiisi.

Lisätietoja

Koko hankkeesta lisätietoja antaa hankejohtaja Taito Vainio, p. 0295 488 423

Osahankkeista lisätietoja antavat:

neuvotteleva virkamies Ilpo Helismaa, p. 0295 488 422
hallitusneuvos Mika Kättö, p. 0295 488 413
johtava asiantuntija Jussi Rahikainen, p. 040 527 4425
tietoverkkojohtaja Pekka Tulokas, p. 0295 488 450

Uusimmat