Takaisin

Ministeri Räsänen pohjoismaiseen pelastusministerien kokoukseen Osloon 27.5.

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 26.5.2014 13.03
Tiedote

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistuu pohjoismaiseen pelastusministerien kokoukseen Oslossa 27.5. Kokouksessa keskustellaan pohjoismaisen pelastusalan yhteistyön kehittämisestä.

Pohjoismaiset pelastusministerikokoukset pohjautuvat ns. Haagan julistukseen, joka hyväksyttiin Tukholmassa vuonna 2009. Haaga-yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa pohjoismaisten yhteiskuntien turvallisuutta ja kehittää uusia yhteistyömuotoja kriisi-, onnettomuus- ja katastrofitilanteita varten.

Kokousten myötä yhteistyötä on edistetty usealla varautumisen alueella, kuten koulutuksessa, vapaaehtoistyössä, tutkimuksessa, harjoituksissa, kriisiviestinnässä ja pelastustoimessa.

Vuoden 2013 ministerikokouksessa sovittiin uudesta Haaga II -julistuksesta. Yhteistyön tavoitteeksi määriteltiin vakavia onnettomuuksia ja kriisejä hyvin kestävä Pohjola ilman rajoja ("ett robust Norden utan gränser"). Yhteistyöllä on tulevaisuudessa tarkoitus hakea myös vahvempaa pohjoismaista vaikutusvaltaa eurooppalaisilla ja kansainvälisillä foorumeilla.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies, Veera Parko, 0295 488 442

Uusimmat