Takaisin

Kansliapäällikkö Päivi Nerg: Leikkaukset vaarantavat sisäisen turvallisuuden palvelutason vuodesta 2016 lähtien

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2014 12.44
Tiedote

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg puhui tänään sisäministeriön seminaarissa sisäisen turvallisuuden tulevaisuuden haasteista. Kansliapäällikkö Nerg korosti, että toimintaympäristön muutokset ovat vaikuttaneet viranomaisten toimintaan ja resurssitarpeet ovat nyt erilaiset kuin muutama vuosi sitten. - Uudet rikollisuuden muodot ja kansainvälisen tilanteen vaikutukset sisäiseen turvallisuuteen vaikuttavat siihen, mihin resursseja suunnataan.

- Olemme sisäministeriön hallinnonalalla tilanteessa, jossa tehtyjen budjettipäätösten vaikutukset alkavat näkyä vuonna 2016. Lisärahoitus on välttämätön, jotta nykyinen operatiivinen toimintavalmius ja toimintakyky voidaan silloin taata. Suunnitellut leikkaukset vaarantavat palvelutason vuodesta 2016 alkaen, kansliapäällikkö totesi.

Kansliapäällikkö Nerg painotti puheessaan, että sisäisen turvallisuuden tasosta tulee käydä keskustelua. – Olemmeko tyytyväisiä siihen tasoon, jonka turvallisuusviranomaisemme voivat tällä hetkellä taata? Meidän tulee määritellä, mitkä ovat ne strategiset ydintehtävät ja kansalaisille tarjottavat palvelut, joiden resursointi tulee varmistaa, kansliapäällikkö totesi.

- Saamme kansalaisilta viestejä, että viranomaistemme nykyiseen suoritukseen ei olla tyytyväisiä. Suomalaiset kyllä luottavat poliisiin, pelastustoimeen ja Rajavartiolaitokseen, mutta palvelun taso ei aina näytä kohtaavan kansalaisten toiveita, kansliapäällikkö sanoi.

- Olenkin tyytyväinen, että ministerit Räsänen ja Henriksson ovat asettaneet parlamentaarisen työryhmän pohtimaan sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon tulevaisuuden resursseja.

- Hyvä sisäisen turvallisuuden taso on tulevaisuuden menestystekijä ja kilpailukyvyn edistäjä, jos vain huolehdimme siitä, kansliapäällikkö totesi.

Lisätietoja:
talousjohtaja Jukka Aalto, 0295 488 510

Sisäisen turvallisuuden seminaarin keskustelua voi seurata myös Twitterissä tunnistella #sisämin14

Seminaarin aineistot ovat saatavilla verkkosivuilta: www.intermin.fi/sisämin14Uusimmat