Takaisin

Anne Holmlund Palosuojelurahaston puheenjohtajaksi

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2018 14.52
Uutinen

Sisäministeri Kai Mykkänen on nimittänyt Anne Holmlundin Palosuojelurahaston hallituksen puheenjohtajaksi toimikaudelle 1.7.2018 - 28.2.2020.

Palosuojelurahasto on valtion talousarvion ulkopuolinen rahasto, josta myönnetään harkinnanvaraisia yleis- ja erityisavustuksia tulipalon ehkäisyä ja pelastustoiminnan edistämistä koskeviin hankkeisiin noin 11 miljoonaa euroa vuodessa.  Avustuksia voidaan myöntää pelastusalan järjestöille ja muille vastaaville yhteisöille, kunnille, pelastustoimen alueille sekä sopimuspalokunnille. Muut tahot voivat hakea rahastosta avustusta muun muassa oppimateriaalin tuotantoon ja hankintaan, tutkimus- ja kehittämishankkeisiin sekä valistukseen ja neuvontaan.

Rahastosta myönnetään myös apurahoja ja stipendejä sekä Innovaatiopalkinto vuosittain tunnustuksena pelastustoimeen kohdistuneesta ansiokkaasta Innovaatiosta. Keskeisimpiä Palosuojelurahaston avustuskohteita ovat olleet pelastusalan järjestöjen koulutus- ja valistustoiminta, alaa tukevat tutkimushankkeet sekä kaluston hankinta ja paloasemien rakentaminen.

www.palosuojelurahasto.fi

Kai Mykkänen

Uusimmat