Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Vain toimiva palovaroitin pelastaa ihmishenkiä

Monissa kodeissa ei ole palovaroitinta tai se ei toimi. Pelastustoimen tilastotietojen mukaan näin on ollut 63 prosentissa kuolemaan johtaneista tulipaloista. Tilannetta pyritään parantamaan pelastuslain muutoksella, jossa palovaroittimien ylläpitovastuu siirtyy rakennuksen tai asunnon haltijalta sen omistajalle.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 1.12.2022 10:25
Päivä paloasemalla -tapahtumassa on mukavaa ohjelmaa koko perheelle

Päivä paloasemalla -tapahtumassa 26.11. on mukavaa ohjelmaa koko perheelle

Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 26.11. jo 15. kertaa. Mukana on ennätysmäärä, noin 380 paloasemaa ympäri Suomen. Etelä-Savosta on mukana 15 paloasemaa: kaikki kolme pääpaloasemaa sekä 12 sopimuspalokuntaa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 24.11.2022 11:46

Pelastajat ja ensihoitajat järjestävät Savonlinnassa hyväntekeväisyysjuoksun

Savonlinnassa pelastajat ja ensihoitajat järjestävät hyväntekeväisyysjuoksutempauksen osana Päivä paloasemalla -tapahtumaa 26.11. Juoksutempauksessa pelastajat suorittavat Cooper-testin täydessä savusukellusvarustuksessa. Ensihoitajat juoksevat testin joko joukkueena nukkea kantaen tai yksin ensihoitoreppu selässä. Tempauksella kerätään rahaa Syöpäsäätiölle.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 15.11.2022 15:56
Varautumisessa tulee huomioida myös veden saatavuus.

Tänä talvena on syytä valmistautua sähkökatkojen varalle

Tänä talvena sähkökatkon todennäköisyys on tavanomaista suurempi haasteellisen energiatilanteen takia. Suunnitellut sähkökatkot voivat kestää pari tuntia, mutta suunnittelemattomiakin sähkökatkoja voi sattua. Varautuminen on hyödyllistä muidenkin häiriötilanteiden varalle.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 7.11.2022 16:18