Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Villasukat ja takkatuli lämmittävät mukavasti talvella.

Energiaa ei kannata tuhlata joulunakaan

Energian säästäminen on hyvä huomioida myös joulunvietossa, mutta ei kuitenkaan turvallisuuden kustannuksella. Vaihtoehtoiset lämmitystavat, varavalaistus ja muut energialähteet ovat erittäin suotavia, kunhan niiden paloturvallisuus on varmistettu.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 15.12.2022 11:59
Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan logo ja Etelä-Savon pelastuslaitoksen logo

Mikä muuttuu, kun Etelä-Savon pelastuslaitoksesta tulee osa Etelä-Savon hyvinvointialuetta?

Etelä-Savon pelastuslaitos siirtyy osaksi Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisaa 1.1.2023. Asukkaille näkyvät pelastuslaitoksen palvelut säilyvät muutoksessa ennallaan. Tuotamme jatkossakin onnettomuuksien ennaltaehkäisyn, pelastustoiminnan sekä varautumisen, valmiussuunnittelun ja väestönsuojelun palveluja koko Etelä-Savon alueella.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 8.12.2022 11:52

Vain toimiva palovaroitin pelastaa ihmishenkiä

Monissa kodeissa ei ole palovaroitinta tai se ei toimi. Pelastustoimen tilastotietojen mukaan näin on ollut 63 prosentissa kuolemaan johtaneista tulipaloista. Tilannetta pyritään parantamaan pelastuslain muutoksella, jossa palovaroittimien ylläpitovastuu siirtyy rakennuksen tai asunnon haltijalta sen omistajalle.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 1.12.2022 10:25
Päivä paloasemalla -tapahtumassa on mukavaa ohjelmaa koko perheelle

Päivä paloasemalla -tapahtumassa 26.11. on mukavaa ohjelmaa koko perheelle

Päivä paloasemalla -tapahtumaa vietetään lauantaina 26.11. jo 15. kertaa. Mukana on ennätysmäärä, noin 380 paloasemaa ympäri Suomen. Etelä-Savosta on mukana 15 paloasemaa: kaikki kolme pääpaloasemaa sekä 12 sopimuspalokuntaa.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 24.11.2022 11:46