Hyppää sisältöön
Kalenteri

Uutiset ja tiedotteet

Viime kesänä yli 2 500 maastopaloa: sisäministeriö muistuttaa maastopalovaarasta Älä kärtsää luontoa -kampanjalla

Lähes koko maahan on annettu maastopalovaroitus, eli avotulen teko on kielletty. Sisäministeriö käynnistää 24. toukokuuta nuorille aikuisille suunnatun sosiaalisen median kampanjan, jossa muistutetaan, että maasto syttyy ja tuli leviää nyt erittäin helposti.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 14:28

EU:n ulkorajavaltioiden turvallisuushaasteet ovat yhteisiä 

Suomen, Norjan, Viron, Liettuan, Latvian ja Puolan sisäministerit kokoontuivat Latvian pääkaupungissa Riikassa 23.-24.5. Ministerit keskustelivat maiden yhteisistä turvallisuushaasteista erityisesti EU:n ulkorajojen näkökulmasta. Suomea kokouksessa edusti sisäministeri Mari Rantanen.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 12:37

Maastopalokausi on käynnistynyt – Sytyttäjä vastaa aina sytyttämästään tulesta 

Maastopalokausi on käynnistynyt, ja maastopalot ovat jo viime viikkojen aikana työllistäneet pelastuslaitoksia ympäri maan. Maastopalot syttyvät lähes aina ihmisten toiminnan seurauksena. Siksi maastopalojen määrän vähentäminenkin vaatii muutosta ihmisten käyttäytymisessä.
Kolumni sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 9:33

Sisäministeri Rantanen myönsi väestönsuojelun ansiomitalit

Sisäministeri Mari Rantanen myönsi väestönsuojelun I ja II luokan ansiomitaleja. Väestönsuojelun ansiomitali myönnetään ansiokkaasta tai erittäin ansiokkaasta työstä väestönsuojelun hyväksi.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 15.5.2024 17:41

Pelastuslaitosten uutiset

Pelastusliivit estäisivät jopa 80 prosenttia vesiliikenteen hukkumisista – 28.5. vietetään Pelastusliivipäivää

Kesä on vesillä ja veden äärellä liikkumisen sesonkiaikaa. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) muistuttaa, että vain käyttötarkoituksen mukaisesti oikein valittu pelastusliivi, joka on henkilön päällä ja oikein puettu, voi pelastaa veden varaan jouduttaessa.
Länsi-Uusimaa Pelastustoimi, 27.5.2022 17:12

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen johtokunnassa 24.5. Ukrainan avustaminen ja osavuosikatsaus

Ukrainan pelastustoimen avun tarve jatkuu. Ukrainan pelastustoimi uudistanut avun pyyntönsä Euroopan Unionin pelastuspalvelumekanismille sekä suoraan eurooppalaisten pelastusalan järjestöjen kautta.
Keski-Uusimaa Pelastustoimi, 20.5.2022 8:34

Paritalojen asukkaat vuorossa arvioida kotiensa paloturvallisuutta

Postilaatikkoosi saattaa lähipäivinä kopsahtaa paloturvallisuuden itsearviointikirje. Vuoden 2022 itsearviointi kohdistuu Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella noin 1800 paritaloon.
Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 17.5.2022 12:25

Tilapäismajoitusohjeessa huomioidaan yöpyjien turvallisuus entistä vahvemmin

Pelastustoimi on uudistanut tilapäismajoitusta koskevan ohjeen siten, että siinä huomioidaan leirikoululaisten, harrastusryhmien ja muiden kouluissa, nuorisotiloissa, päiväkodeissa, liikuntatiloissa yms. yöpyjien turvallisuus entistä paremmin. Jatkossa pelastussuunnitelman laadinta ja turvallisuusjärjestelyiden suunnittelu on vahvemmin rakennuksen tai tilan haltijan vastuulla. Ohje astuu voimaan 1.6.2022. 
Keski-Uusimaa Pelastustoimi, 12.5.2022 13:22
Palotarkastaja ojentaa laatikollisen palovaroittimia kotihoidon työntekijälle.

Pelastuslaitos jakaa palovaroittimia ikäihmisille kotihoidon avulla

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos lahjoittaa palovaroittimia toiminta-alueensa kuntien kotihoidolle ja sitä kautta seudun ikäihmisille. Kotihoidon henkilöstö asentaa varoittimia kotikäyntien yhteydessä asiakkaille, joiden kodista varoitin puuttuu.
Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 9.5.2022 14:31

Suuronnettomuusharjoitus Helsinki-Vantaa lentoasemalla 27.4.2022  

Helsinki-Vantaan lentoaseman ympäristössä ja lentoasemalla pidetään 27.4.2022 klo 9–16 suuronnettomuusharjoitus. Harjoitukseen osallistuu noin 15 eri organisaatiota ja noin 450 henkilöä. 
Keski-Uusimaa Pelastustoimi, 25.4.2022 13:23

Väestöhälyttimiä testataan jälleen 4.4.

Kyseessä on tavanomainen kuukausittainen väestöhälytinten kokeilu. Sen tarkoituksena on auttaa havaitsemaan mahdollisia vikoja hälytinlaitteistoissa. Koesoitto tehdään joka kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina klo 12. Pelastuslaitokset ja Hätäkeskuslaitos huolehtivat väestöhälytinten testauksesta. 
Keski-Uusimaa Pelastustoimi, 4.4.2022 8:46

Väestöhälyttimiä testataan jälleen 4.4.

Kyseessä on tavanomainen kuukausittainen väestöhälytinten kokeilu. Sen tarkoituksena on auttaa havaitsemaan mahdollisia vikoja hälytinlaitteistoissa.
Itä-Uusimaa Pelastustoimi, 2.4.2022 10:30
Väestöhälytinkaiuttimia.

Väestöhälyttimiä testataan jälleen 4.4.

Kyseessä on tavanomainen kuukausittainen väestöhälytinten kokeilu. Sen tarkoituksena on auttaa havaitsemaan mahdollisia vikoja hälytinlaitteistoissa.
Länsi-Uusimaa Pelastustoimi, 2.4.2022 9:58

Tilapäissuojan rakentaminen ja suojautuminen

Tilapäissuojan rakentaminen ja niihin suojautuminen koskettaa väestönsuojelutilanteita, eli tilanteita, joissa viranomaisten taholta annettaan väestönsuojan kunnostamiskäsky. Tilapäissuojaan suojaudutaan tilanteissa, joissa annetaan yleinen vaaramerkki ja samassa yhteydessä radiossa annetaan tietoja vaaran aiheuttajasta ja suojautumisohjeita tilanteessa toimimiseksi.
Pohjois-Karjala Pelastustoimi, 25.3.2022 17:01