Takaisin

Juhannusviikonloppuna oli tyypillinen määrä hälytystehtäviä

Julkaisuajankohta 28.6.2022 16.46
Tiedote

Juhannuksen vietto sujui Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella hieman tavallista rauhallisemmin. Pelastus- ja ensihoitohälytyksiä oli lähes saman verran kuin keskimäärin juhannusviikonloppuina yleensä.

”Pelastustoimen tehtäviä oli juhannusviikonloppuna 83, kun yleensä tehtäviä on ollut noin 90. Maastopaloja oli alle kymmenen. Niissä kaikissa syttymisen aiheutti ihmisen toiminta, esimerkiksi kertakäyttögrillin käyttö”, päivystävä päällikkö Niko Mättö toteaa. Hän antaa kiitokset siitä, että ihmiset noudattivat pääosin hyvin metsäpalovaroitusta eivätkä sytyttäneet esimerkiksi kokkoja. Maasto nyt erittäin kuivaa ja metsäpalovaroitus on edelleen voimassa eli avotulta ei saa tehdä. 

Liikenne sujui pelastuslaitoksen näkökulmasta rauhallisesti eikä suuria onnettomuuksia onneksi tapahtunut. Muita tehtäviä pelastuslaitoksella olivat esimerkiksi ensihoidon avustaminen kuljetuksissa saaristossa olleissa tehtävissä.

Lämmin sää näkyi ensihoitotehtävissä 

Ensihoitohälytyksiä oli juhannusviikonloppuna 520, mikä oli kymmenisen hälytystä keskimääräistä juhannusviikonloppua vähemmän. ”Eniten meillä oli ensihoitotehtäviä, jotka liittyivät henkilön yleistilan heikkouteen, tässä näkyi lämpimän sään vaikutus. Muita tyypillisiä tilanteita, joissa ensihoitoapua tarvittiin, olivat kaatumiset, hengitysvaikeudet, rintakipu, mielenterveyteen liittyvät tehtävät ja myrkytykset”, ensihoitopäällikkö Juha Karhu toteaa. 

”Nyt hellekelien jatkuessa on tärkeää juoda riittävästi vettä sekä muistaa myös syödä. Kuumalla kelillä ruoka ei aina maistu, mutta voi koittaa syödä vaikka aamun ja illan viileämpinä hetkinä hiukan tukevammin. Alkoholi- ja energiajuomat sekä kahvi kuivattavat elimistöä, joten veden nauttiminen on olennaisen tärkeää. Etenkin lasten ja vanhusten elimistö kuivuu muita herkemmin, heidän riittävästä nesteen saannistaan tulee huolehtia. Jos vesi ei maistu, mehu tai muu juoma voi käydä paremmin”, ensihoitopäällikkö Karhu sanoo. Lisäksi hän kehottaa välttämään kovaa fyysistä rasitusta helteillä ja huolehtimaan etenkin lasten suojaamisesta auringon UV-säteilyltä. Suojaava huivi tai kesähattu sekä sopivan haalea ja viilentävä suihku sekä uiminen helpottavat kuumalla kelillä.
 

Länsi-Uusimaa

Uusimmat