Takaisin

Sisäministeriö on mukana Maailma kylässä -tapahtumassa 27.–28.5.2017

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 24.5.2017 16.16
Tiedote 53/2017

Eduskunnan hallintovaliokunnalla ja sisäministeriöllä on yhteinen osasto Helsingin Rautatientorille ja Kaisaniemen puistoon levittäytyvillä Maailma kylässä -festivaaleilla. Festivaalivieraat voivat esittää osastolla kysymyksiä arjen turvallisuuteen ja muuttuvaan turvallisuusympäristöön liittyen, saada lisää tietoa eduskunnan valiokuntatyöstä sekä tavata kansanedustajia ja sisäministeriön asiantuntijoita. Osasto sijaitsee Rautatientorilla, Rautatieaseman edessä.

Sisäministeriö on myös mukana festivaalien virallisessa ohjelmavirrassa ja järjestää paneelikeskustelun lauantaina klo 13.10–14.10 Mekong-lavalla. Paneelikeskustelun aiheena on satavuotiaan Suomen sisäinen turvallisuus alati muuttuvassa ja enenevissä määrin monimutkaistuvassa kotimaisessa ja kansainvälisessä turvallisuusympäristössä. Panelisteina ovat sisäministeri Paula Risikko ja hallintavaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Mikko Kärnä (kesk.) ja Mika Kari (sd.) sekä yksi kansanedustaja perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Paneelikeskustelun juontaa Arto Nyberg.

Maailma kylässä on kehitysyhteistyön kattojärjestön, Kepa ry:n järjestämä ilmainen poikkitaiteellinen kulttuurifestivaali, järjestöjen messutapahtuma, ruokakarnevaali ja ajankohtaisten aiheiden keskusteluareena. Vuoden 2017 festivaalien teemana on kansalaisyhteiskunta ja alueellinen painotus Latinalaisessa Amerikassa. Vuosittain järjestettävien festivaalien ohjelmassa on musiikkia, tanssia, teatteria, taidetta, keskusteluja, kirjallisuutta, herkullista ruokaa ja monipuolista toimintaa. Maailma kylässä antaa uusia näkökulmia ja kokemuksia suvaitsevaan monikulttuurisuuteen, kehitysyhteistyöhön, kestävään kehitykseen ja globaaliasioihin. Vuodesta 1995 saakka järjestetty tapahtuma on yksi maamme suurimmista ja festivaalikävijöitä on vuosittain noin 80 000.

Lue lisää Maailma kylässä -festivaalista

Lisätietoja

sisäministeriön viestintäyksikkö Noora Vahervaara, noora.vahervaara@intermin.fi, p. 050 352 9373

Uusimmat