Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Kuvituskuva. Joki on tulvinut tielle.

Tulvat nousemassa Etelä-Savossa harvinaisen korkealle

Lämmin sää on saanut lumet sulamaan nopeasti Etelä-Savossa ja vettä on nyt paljon liikkeellä. Lumien nopea sulaminen on saanut vesistöt tulvimaan ja kevään vesisateet ovat edelleen kiihdyttäneet tulvien nousua. Vesitilanteen kehittymistä kannattaa nyt seurata ja käydä tarkistamassa tilanne omalla rantakiinteistöllä.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 15.4.2024 15:29
Kuvituskuva. Kasvijätteiden polttoa. Poltosta nousee paljon savua.

Älä päästä avotulta leviämään

Kevään tulon myötä käynnistyvät myös piha- ja puutarhatyöt. Jos poltat risuja tai muuta puutarhajätettä, olethan tulen käytössä huolellinen. Erityisesti kuivat olosuhteet ja tuuli lisäävät palon leviämisriskiä. Teethän meille myös tulentekoilmoituksen. Maastopalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kielletty.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 5.4.2024 14:36
Kuvituskuva palavasta talosta. Etualalla näkyy myös Etelä-Savon pelastuslaitoksen henkilöstöä, joka harjoitteli talon sammutusta.

Käytäthän aikaasi paloturvallisuuden arviointiin

Onko toimivia palovaroittimia riittävästi ja poistumistiet käytettävissä? Onko huolehdittu tulisijojen ja hormien nuohouksesta? Näkyyhän kiinteistön osoitemerkintä pimeässäkin niin, että apu löytää perille? Esimerkiksi näitä asioita kysymme asuinkiinteistöjen paloturvallisuuskyselyssä. Mikkelin seudulla lomakkeiden lähetys on jo alkanut, Pieksämäen ja Savonlinnan seuduilla postitukset on tarkoitus tehdä huhtikuun aikana.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 3.4.2024 12:49
Piirroskuva auton bensamittarista, joka näyttää tyhjää.

Polttoaineiden kuljetuksessa ja varastoinnissa oltava huolellinen

Moni saattaa miettiä, pitäisikö hamstrata polttoainetta mahdollisesti maanantaina 13. maaliskuuta alkavien lakkojen vuoksi. Jos varastoit itsellesi polttoainetta muuallekin kuin ajoneuvon tankkiin, huomioithan nämä asiat.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 8.3.2024 14:16