Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Kuvituskuva: ilmakuva asuinrakennuksista.

Etelä-Savon pientaloasukkaat pääsevät arvioimaan kiinteistönsä paloturvallisuutta

Tuhannet pientalojen omistajat saavat Etelä-Savossa kesäkuun aikana postilaatikkoonsa pelastuslaitokselta materiaalia paloturvallisuuden parantamiseksi. Kotiin postitettavan itsearviointilomakkeen ja paloturvallisuusoppaan avulla asukkaat pääsevät paitsi raportoimaan kiinteistönsä paloturvallisuudesta, myös tekemään toimenpiteitä mahdollisten turvallisuuspuutteiden korjaamiseksi.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 31.5.2023 11:21
Sähköpotkulautoja parkkeerattuna telineisiin.

Sähköpotkulautaonnettomuudessa voi tulla vakavia vammoja

Kesä on sähköpotkulautojen sesonkiaikaa. Sähköpotkulauta on hyvä lisä liikkumismahdollisuuksiin, mutta niiden käytössä tulee olla huolellinen, jotta ei aiheuta vaaraa itselleen tai muille. Etenkin päihtyneenä ajaminen lisää tapaturmia, jotka voivat olla kohtalokkaita.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 26.5.2023 9:58
Metsäpalojen sammutukseen suunniteltu sammutuskone Mörkö kuljetuslavetilla Mikkelin paloaseman edustalla.

Kansainvälisen yhteistyön tarve pelastustoimessa kasvaa

Tänään vietetään kansainvälistä pelastajan päivää. Pelastustoimintaa tehdään paitsi oman pelastuslaitoksen alueella, myös yhteistyössä muiden Suomen pelastuslaitosten kanssa ja yli maamme rajojen.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 4.5.2023 9:09
Kuvituskuva. Kuvassa vesistöä ja harju.

Epidemiat ja kyberhyökkäykset merkittävimpiä riskejä Etelä-Savossa

Tuoreessa Etelä-Savon riskiarviossa merkittävimmiksi alueellisiksi riskeiksi on arvioitu laajat tartuntatautiepidemiat sekä tietotekniikan häiriöt ja kyberhyökkäykset. Etelä-Savon alueellinen riskiarvio on päivitetty yhteistyössä maakunnan eri toimijoiden kanssa. Alueellinen riskiarvio pohjautuu kansallisiin uhkamalleihin, joita on tarkasteltu Etelä-Savon näkökulmasta.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 27.4.2023 9:32

Tapahtumat