Takaisin

Paloasema ja pelastusala tutuksi Päivä Paloasemalla -tapahtumassa

Julkaisuajankohta 20.11.2023 12.55
Tiedote
Pelastaja sytyttää rasvapaloa. Taustalla seisoo paljn lapsia ja aikuisia seuraamassa sammutusnäytöstä.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 25.11. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda tutuksi pelastusalan ja vapaapalokuntien toimintaa. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Vuosittain järjestettävää Päivä Paloasemalla -tapahtumaa vietetään Lapissa tänä vuonna Rovaniemen pääpelastusasemalla sekä Rovaniemen Meltauksen, Kemin, Tornion Itärannan, Tornion Karungin, Tervolan, Simon, Ranuan, Pellon, Sallan, Savukosken, Kittilän, Ylläsjärven, Ivalon ja Utsjoen pelastusasemilla. Tapahtuma järjestetään lauantaina 25.11. Katso asemakohtaiset tapahtuma-ajat Paloturvallisuusviikon nettisivuilta. Osallistuvilla pelastusasemilla on luvassa kalustoesittelyä sekä palokunnan toimintaan tutustumista.

Rovaniemen pelastusasemalla on ohjelmaa kaiken ikäisille. Tapahtuman tehtävärastit, makkaratarjoilu sekä työasunäytös tarjoavat tekemistä useammaksi tunniksi koko perheelle. Tapahtuma on Rovaniemen aesemalla kello 10-14. Rovaniemen VPK:n soittokunta esiintyy tapahtumassa noin kello 12. Tehtävärasteilla pääsee oppimaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja, kuten harjoittelemaa alkusammutusta ja turvallista poistumista. Sään salliessa pelastushelikopteri Aslak on mukana tapahtumassa. Huomioithan, että pelastusaseman pihalla ei ole pysäköintimahdollisuutta.

Lappi

Uusimmat