Takaisin

Alkuvuosi oli pelastustehtävien määrän osalta tavanomainen Lapissa

Julkaisuajankohta 16.4.2024 13.54
Tiedote
Pelastajat leikkaavat liikenneonnettomuusharjoituksessa henkilöautoa.

Pelastuslaitoksella oli tehtäviä alkuvuodesta tammi-, helmi- ja maaliskuussa 1130 kappaletta.

Lapin pelastuslaitoksella oli alkuvuodesta tammi-, helmi- ja maaliskuussa 1130 tehtävää. Myönteisin kehitys oli liikenneonnettomuuksien määrässä, joita on ollut tammi-helmi-maaliskuussa 184 kappaletta. Vuonna 2023 samana ajankohtana liikenneonnettomuuksia oli 289. Viimevuosina liikenneonnettomuuksien määrässä on ollut laskeva trendi. 

– Tänä vuonna on ollut kylmä talvi ja sää on pysynyt kiireisimpänä turistisesonkina pakkasella. Uskomme hyvien sääolosuhteiden vaikuttaneen liikenneonnettomuuksien määrään niitä vähentäneesti. Oma vaikutuksensa lienee ollut myös parantuneella turvallisuusviestinnällä erityisesti matkailijoille, kertoo pelastusjohtaja Markus Aarto Lapin pelastuslaitokselta.

Alkuvuosi Lapissa on ollut synkkä onnettomuuksissa menehtyneiden osalta. Onnettomuuksissa kuoli yhteensä kuusi henkilöä.

Eniten tehtävämäärää kasvattivat paloilmoittimien automaattihälytykset erityisesti teollisuuskohteissa. Niitä oli alkuvuodesta 286 kappaletta. Nousua on ollut 42 %. Tulipaloja, kuten rakennuspaloja ja liikennevälinepaloja oli 41 kappaletta.

Kiinnitä huomiota jääturvallisuuteen

Kevään saapuessa Lapin pelastuslaitos muistuttaa kaikkia jäällä liikkuvia henkilöitä varovaisuudesta, ja huomioimaan jäiden heikkeneminen. Kevään saapuminen ja heikot jäät näkyvät joka vuosi pelastuslaitoksen tehtävämäärissä. 

Pidäthän jäällä liikkuessasi mukana naskalit ja kelluttavaksi pakatun repun. Varmista jään kantavuus ennen kuin menet jäälle. Teräsjäätä tulee olla vähintään 5 senttimetriä, mutta mielellään 10 senttimetriä, jotta se kestää aikuisen ihmisen painon. Jos liikut moottorikelkalla tai mönkijällä, jääkannen pitää olla vähintään 15 senttimetrin paksuinen.

Lappi

Uusimmat