Takaisin

Kymenlaaksoon satoi SM-sijoituksia

Julkaisuajankohta 28.5.2024 10.23
Tiedote
Jehumalja palokuntien suomenmestaruus palkintotilaisuus, Kotkan vpk vastaanottaa palkinnon.

Hämeenlinnassa kilpailtiin edeltävänä viikonloppuna 25.5.2024 palokuntien suomenmestaruudesta Jehumalja-kilpailussa. Jehumaljasta ollaan kilpailtu vuosittain lähes katkeamatta vuodesta 1952 asti - vain vaikein korona-aika pysäytti perinteikkäät kilvat. Tauko on kuitenkin jätetty taakse ja tämän vuoden kilpailuun osallistui yhteensä 43 joukkuetta ympäri Suomen.

Vuonna 2024 kilpailun isännöi Kanta-Hämeen pelastuslaitos. Kilpailun teemana oli ”Tulevaisuuden pelastajat”. Perinteiden mukaisesti kilpailun ylituomarin roolissa toimii seuraavan vuoden kilpailun järjestysvastuussa olevan pelastuslaitoksen edustaja. Koska vuoden 2025 kilpailusta vastaa Kymenlaakson pelastuslaitos, toimi ylituomarina Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Juhani Carlson.

Kilpailu on jaettu kolmeen osioon: tietokilpailussa mitataan joukkueen tiedollista osaamista, taitokilpailussa ryhmän taidollista osaamista ja kalustokilpailussa kokonaisosaamista hälytystehtävää jäljittelevässä tehtävässä. Kilpailuryhmä, jolla on suurin yhteenlaskettu pistemäärä kolmen osion suorituksen jälkeen palkitaan arvokkaalla Jehumalja-kiertopalkinnolla.

Kymenlaakso haali kilpailumenestystä jokaisessa osiossa. Kotkan VPK:n ykkösjoukkue (Simo Sarimo, Anu Kallio, Mikko Häkkinen ja Jari Lipiäinen) vei kilpailun kokonaisvoiton lisäksi myös ensimmäiset sijat joukkuekohtaisessa tietokilpailussa, taitokilpailussa sekä kalustokilpailussa. Lisäksi ryhmänjohtaja Simo Sarimo palkittiin parhaana joukkueenjohtajana sekä yksilötietokilpailun voittajana. Kotkan VPK:lle tämä oli jo kolmas Jehumalja-voitto historiikissaan. Kymenlaakson menestys jatkui myös muiden palkintosijojen halki, Anjalan VPK:n ykkösjoukkue sijoittui kokonaiskilpailussa hopealle ja Inkeroisten VPK pronssille. 

Jehumalja kilpailijoita kiipeämässä portaikossa.

Vaikuttava kilpailumenestys heijastaa laajalti Kymenlaakson palokuntatoiminnan korkeaa tasoa. Alueen sopimuspalokunnat ovat tunnettuja paitsi aktiivisesta toiminnastaan, myös korkeasta osaamistasostaan ja sitoutumisestaan. Kilpailumenestys on vain yksi osoitus tästä, mutta se kertoo paljon palokuntien harjoittelun, yhteistyön ja valmistautumisen laadusta.

Vuonna 2025 kilpailun järjestämisestä vastaa Kymenlaakson pelastuslaitos. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Jehumalja-kilpailua Kouvolaan 24.5.2025!
 

Kymenlaakso

Uusimmat