Takaisin

Sisäministeriön pelastusylijohtajaksi Esko Koskinen

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 29.8.2013 13.22
Tiedote

Valtioneuvosto on tänään nimittänyt sisäasiainministeriön pelastusylijohtajan virkaan oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Esko Koskisen (s.1951) ajaksi 1.10.2013-31.12.2018.

Pelastusylijohtaja toimii pelastusosaston osastopäällikkönä. Pelastusosaston tehtävät koostuvat valtioneuvosto- ja ministeriötason tehtävien lisäksi kolmesta laajemmasta toiminnallisesta kokonaisuudesta: pelastustoimen tehtävät (pelastustoiminta ja onnettomuuksien ehkäisy), hätäkeskustoiminta sekä valmiussuunnittelu ja varautuminen.

Hallitusneuvos Esko Koskinen siirtyy virkaan sisäministeriön pelastusosaston apulaisosastopäällikön tehtävästä. Koskinen on toiminut ministeriössä erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä vuodesta 1974 lukien. Koskisella on apulaisosastopäällikön viran hoitamisen sekä pelastusylijohtajan sijaisuustehtävien johdosta vahva ylemmän tason johtamistehtäväkokemus.

Pelastusylijohtajan laajan vastuualueen kokonaisuuden tuntemuksen lisäksi Koskisella on syvällinen hallinnon tehtävien tuntemus sekä pitkäaikainen kokemus ministeriön johtotason tehtävistä valtioneuvoston osana.

Koskiselle on karttunut tehtäviensä kautta monipuolista kokemusta säädösvalmistelusta ja sen johtamisesta. Hän on myös ollut mukana pelastustoimen suurissa strategisissa hankkeissa, kuten pelastustoimen ja väestönsuojelun yhdistämisessä kuntatasolla, hätäkeskuskokeilussa ja hätäkeskusuudistuksessa sekä pelastustoimen alueellistamisessa. Koskinen on osallistunut pelastusosaston kansainvälisten asioiden hoitoon sekä toimialan kansainvälisiin kokouksiin EU:ssa ja NATO:ssa.

Osastopäällikkönä pelastusylijohtajan tehtävänä on johtaa pelastusosaston toimintaa, vastata osastonsa säädösvalmistelu- ja muiden periaatteellisesti tärkeiden hankkeiden käynnistämisestä ja seurannasta sekä kehittää ja seurata koko toimialansa toimintaa.

Pelastusylijohtajan virkaa haki 17 henkilöä.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Päivi Nerg, puh. 071 878 8203, hallintojohtaja Janne Kerkelä puh. 071 878 8300

Esko Koskisen kuva toimituksille osoitteessa: http://www.intermin.fi/fi/ministerio/kuvat