Takaisin

Sisäministeri Räsänen kiittää Vihtavuoren räjähdysvaaratilanteen hoitamiseen osallistuneita

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 11.7.2013 15.36
Tiedote

Sisäministeri Päivi Räsänen kiittää kaikkia toimintaan osallistuneita Laukaan Vihtavuoren räjähdysvaaratilanteen tehokkaasta hoitamisesta. - Haluan kiittää pelastus- ja poliisiviranomaisia, puolustusvoimia, Laukaan kuntaa sekä vapaaehtoisia pelastustyöntekijöitä ripeästä ja ammattitaitoisesta toiminnasta. Viranomaisten ja vapaaehtoisjärjestöjen toimiva yhteistyö mahdollisti tämän vakavan vaaratilanteen edellyttämät nopeat toimenpiteet.

Räsänen kiittää myös alueen asukkaita yhteistyöstä vaaratilanteen evakuointitoimien aikana. - Asukkaiden ymmärtäväinen suhtautuminen auttoi evakuoinnin onnistumista merkittävästi.

Tapaus on osoittanut onnettomuustilanteisiin varautumisen ja ennakkoon laadittujen pelastussuunnitelmien merkityksen. - On tärkeää, että pelastussuunnitelmat toimivat myös käytännössä. Ilman ajantasaisia varautumissuunnitelmia ja niihin kuuluvia säännöllisiä harjoituksia tällaisen tilanteen onnistunut hoitaminen on mahdotonta, Räsänen korostaa.

Ministeri Räsäsen mukaan nyt noin kymmenen vuoden ikään tullut alueellinen pelastustoimi osoitti vahvuutensa tässä tilanteessa. - Pelastuslaitokset ovat nyt tarpeeksi suuria huolehtimaan myös näin mittavista tilanteista. Alueelliseen riskienarviointiin perustuen kullekin alueelle on rakennettu sellainen valmius, että tarvittavat pelastustoimet voidaan hoitaa tehokkaasti.

Sisäasiainministeriö seuraa tiiviisti tilanteen kehittymistä yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa. Tilanteen jälkihoidosta vastaa lähinnä Forcit Oy viranomaisten valvonnassa.

Vaaratilanteeseen johtaneet syyt selvitetään eri viranomaisten käynnistämissä tutkimuksissa ja selvityksissä. - Selvitysten tuottama tieto hyödynnetään toiminnan kehittämisessä siten, että tulevaisuudessa voitaisiin välttyä vastaavilta tapahtumilta, ministeri Räsänen toteaa.

Lisätietoja: erityisavustaja Andrei Nahkala, 040 593 2127, valmiusjohtaja Janne Koivukoski, 071 878 8420