Ajankohtaisiin

Inrikesminister Ohisalo och Sveriges inrikesminister Damberg diskuterar möjligheterna att fördjupa samarbetet inom civil beredskap

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 16.10.2020 10.42
Pressmeddelande 124/2020
Inrikesminister Maria Ohisalo.

Inrikesminister Maria Ohisalo träffar i dag sin kollega, Sveriges inrikesminister Mikael Damberg över video. Avsikten är att diskutera Finlands och Sveriges samarbete inom civil beredskap.

Syftet med mötet är att utveckla samarbetet inom civil beredskap mellan Finland och Sverige och identifiera områden där man allt effektivare kan arbeta tillsammans.

– Finland och Sverige har en lång tradition när det gäller det bilaterala samarbetet. Det är fint att vi kan fördjupa samarbetet också inom civil beredskap, konstaterar minister Maria Ohisalo.

Vid sitt möte diskuterar inrikesministrarna dessutom bland annat aktuella frågor kring det nordiska samarbetet och den nationella civila beredskapen samt överenskommelsen om polissamarbete mellan Sverige och Finland.

Inrikesministeriet leder och samordnar för sin del den civila beredskapen i Finland. Syftet med beredskapen är att förebygga risksituationer och förbereda sig på att agera vid kriser. Målet är att samhällets verksamhet ska fortgå så fritt från störningar som möjligt också i krissituationer av olika slag.

Ytterligare information:

Sami Kerman, ministerns specialmedarbetare, tfn 050 477 8348, sami.kerman@intermin.fi
Wivi-Ann Wagello-Sjölund, konsultativ tjänsteman, tfn 0295 488 640, wivi-ann.wagello-sjolund@intermin.fi

Uusimmat

Kimmo Kohvakka. Tiedote
inrikesministeriet Pelastustoimi, 21.9.2023 14:32
Kolumni
Tiedote
inrikesministeriet Pelastustoimi, 14.9.2023 9:06
Pelastajia menossa sisälle rakennukseen. Tiedote
inrikesministeriet Pelastustoimi, 12.9.2023 10:30