Hyppää sisältöön

Uusimmat uutiset ja tiedotteet

Kuvassa pulu.

Ilmoita lintujen joukkokuolemista eläinlääkärille

Lintuinfluenssan leviäminen myös Etelä-Savoon on mahdollista. Ilmoita alueen kunnaneläinlääkärille tai valvontaeläinlääkärille viipymättä, mikäli havaitset lintujen joukkokuolemia.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 26.7.2023 15:55
Etelä-Savon pelastuslaitoksen väkeä yleisötapahtumassa kesällä 2022.

Kesällä tapahtuu

Etelä-Savon kesä on täynnä tapahtumia. Pelastuslaitoksemme väkeä on niissä monissa mukana. Tervetuloa tutustumaan meihin, kalustoomme ja toimintaamme. Toivottavasti matkaasi tarttuisi myös jokunen turvallisuusvinkki. Tai jopa innostus lähteä mukaan sopimuspalokuntalaiseksi tai pelastajaksi!
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 25.5.2023 17:04
Kuvituskuva: Pelastaja tekemässä istumaannousua, mikä on yksi kuntotestiin kuuluvista liikkeistä.

Pelastajan on pidettävä huolta itsestään voidakseen auttaa muita

Pelastajan ammatissa ei vaadita supervoimia, vaan hyvää fyysistä toimintakykyä. Pelastajien kunnossa pysymistä seurataan ja tuetaan koko työuran ajan. Toimintakyvyn ylläpidon merkitys korostuu ikääntymisen myötä.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 20.6.2023 10:57
Kuvituskuva: ilmakuva asuinrakennuksista.

Etelä-Savon pientaloasukkaat pääsevät arvioimaan kiinteistönsä paloturvallisuutta

Tuhannet pientalojen omistajat saavat Etelä-Savossa kesäkuun aikana postilaatikkoonsa pelastuslaitokselta materiaalia paloturvallisuuden parantamiseksi. Kotiin postitettavan itsearviointilomakkeen ja paloturvallisuusoppaan avulla asukkaat pääsevät paitsi raportoimaan kiinteistönsä paloturvallisuudesta, myös tekemään toimenpiteitä mahdollisten turvallisuuspuutteiden korjaamiseksi.
Tiedote Etelä-Savo Pelastustoimi, 31.5.2023 11:21