Hyppää sisältöön

Pelastustoimi.fi - yhdessä vahva

Tervetuloa pelastustoimen yhteiseen verkkopalveluun! Suomessa pelastustoimen tehtäviä hoitaa 21 alueellista pelastuslaitosta. Pelastuslaitokset ehkäisevät onnettomuuksia ja ylläpitävät turvallisuutta yhteistyössä muiden viranomaisten, yhteisöjen ja asukkaiden kanssa. Tavoitteena on, että yksittäiset ihmiset, rakennusten omistajat ja haltijat sekä toiminnanharjoittajat kykenevät ennaltaehkäisemään onnettomuuksia sekä varautuvat rajoittamaan ja torjumaan onnettomuuksista aiheutuvia vahinkoja ja seurauksia.

Omalla toiminnallaan sekä muut huomioiden voi jokainen luoda elämästään ja ympäristöstään turvallisemman. Turvallisuus on yhteistyötä!


Viisi henkilöä palkittiin hengenpelastusmitalilla

Tasavallan presidentti myönsi viidelle henkilölle hengenpelastusmitalin 7.6.2024. Hengenpelastusmitali annetaan tunnustukseksi erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta.

Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 7.6.2024 12:22

Ministeri Rantanen Wieniin ja Brysseliin – vierailun teemoina maahanmuutto ja EU:n varautuminen

Sisäministeri Mari Rantanen tapasi maanantaina Wienissä Itävallan sisäministerin. Ministerien tapaamisessa aiheina oli muun muassa maiden välinen yhteistyö maahanmuuttopolitiikassa, muuttoliikkeen hallitsemisen keinot ja yhteistyö kolmansien maiden kanssa. Wienistä ministeri jatkaa Brysselissä järjestettävään Civil Protection Forumiin, jossa hän osallistuu korkean tason paneelikeskusteluun EU:n varautumisesta.

Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 3.6.2024 14:01

Sisäministeri Rantanen keskusteli Ukrainan sisäministerin kanssa

Sisäministeri Mari Rantanen ja Ukrainan sisäministeri Ihor Klymenko keskustelivat videoyhteydellä perjantaina 31. toukokuuta. Sisäministerit keskustelivat Suomen avusta Ukrainalle ja Ukrainan välittömistä tukitarpeista. Lisäksi ministereiden keskustelun aiheena oli Ukrainan osaaminen varautumisessa.

Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 31.5.2024 16:28