Hyppää sisältöön
Kalenteri

Uutiset ja tiedotteet

Viime kesänä yli 2 500 maastopaloa: sisäministeriö muistuttaa maastopalovaarasta Älä kärtsää luontoa -kampanjalla

Lähes koko maahan on annettu maastopalovaroitus, eli avotulen teko on kielletty. Sisäministeriö käynnistää 24. toukokuuta nuorille aikuisille suunnatun sosiaalisen median kampanjan, jossa muistutetaan, että maasto syttyy ja tuli leviää nyt erittäin helposti.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 14:28

EU:n ulkorajavaltioiden turvallisuushaasteet ovat yhteisiä 

Suomen, Norjan, Viron, Liettuan, Latvian ja Puolan sisäministerit kokoontuivat Latvian pääkaupungissa Riikassa 23.-24.5. Ministerit keskustelivat maiden yhteisistä turvallisuushaasteista erityisesti EU:n ulkorajojen näkökulmasta. Suomea kokouksessa edusti sisäministeri Mari Rantanen.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 12:37

Maastopalokausi on käynnistynyt – Sytyttäjä vastaa aina sytyttämästään tulesta 

Maastopalokausi on käynnistynyt, ja maastopalot ovat jo viime viikkojen aikana työllistäneet pelastuslaitoksia ympäri maan. Maastopalot syttyvät lähes aina ihmisten toiminnan seurauksena. Siksi maastopalojen määrän vähentäminenkin vaatii muutosta ihmisten käyttäytymisessä.
Kolumni sisäministeriö Pelastustoimi, 24.5.2024 9:33

Sisäministeri Rantanen myönsi väestönsuojelun ansiomitalit

Sisäministeri Mari Rantanen myönsi väestönsuojelun I ja II luokan ansiomitaleja. Väestönsuojelun ansiomitali myönnetään ansiokkaasta tai erittäin ansiokkaasta työstä väestönsuojelun hyväksi.
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 15.5.2024 17:41

Pelastuslaitosten uutiset

null Turvallisesti kohti kesää

Turvallisesti kohti kesää

Julkaisuajankohta 15.6.2023 14.41
Tiedote
Elvytysopetusta kesätapahtumassa
Turvallisuuskouluttajat neuvovat kansalaisia muun muassa eri tapahtumien yhteydessä

Pelastuslaitoksen avoimet turvallisuuskoulutukset hiljenevät kesän ajaksi, mutta töitä helsinkiläisten turvallisuusosaamisen vahvistamiseksi tehdään kesälläkin ahkerasti.

Pelastuslaitoksella on kesällä nuoria kesätyöntekijöitä, jotka saavat työsuhteen aluksi koko päivän kestävän turvallisuuskoulutuksen, jossa otetaan haltuun muun muassa tärkeitä ensiapu- ja alkusammutustaitoja. Koulutamme sovittaessa myös muita kaupungin kesätyöntekijöitä. Tätä tekstiä kirjoitettaessa osa kouluttajista on parhaillaan Bengtsårin saaressa kouluttamassa kesäleirien työntekijöitä.

Kesän aikana turvallisuuskouluttajiamme voi bongata ainakin lasten liikennekaupungissa, Fallkullan kotieläintilalla tai leikkipuistoissa. Myös helsinkiläiset sopimuspalokunnat ovat kesällä mukana lukuisissa pienemmissä ja isommissa kaupunginosa- ynnä muissa tapahtumissa.

Kevätkauden isoimmat yleisötapahtumat on jo saatu hoidettua ennen juhannusta, kun huhtikuun Lapsimessut, toukokuun Turvallisuuspäivät Rautatientorilla ja palokuntien SM-kilpailut eli Jehumalja messukeskuksessa sekä kesäkuun Helsinki-päivä eri puolille kaupunkia sijoittuvine tapahtumineen on vietetty onnistuneesti. Kiitos kaikille tapahtumissamme käyneille!

Vaikka aurinko lämmittää ja ranta ja jäätelökioski houkuttavat, olemme jo miettineet myös tulevaa syksyä. Koulutuskalenteristamme löytyy jo nyt syyskaudelle kaikille avoimia turvallisuuskoulutuksia. Helsingin kaupungin työntekijät voivat ilmoittautua niihin sisäisesti ja muut löytävät lisätietoa täältä. Isommille työyhteisöille ja vastaaville ryhmille järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia, joita voi tiedustella koulutuspyyntö lomakkeella.

Tästä vielä talteen muutama turvallisuustärppi, jolla varmistetaan rento ja turvallinen kesänvietto:

  • Tiedä missä olet. Kesäpaikan osoite ja/tai koordinaatit on hyvä kirjoittaa muistiin. Hätätilanteessa soitto 112 Suomi -sovelluksen kautta paikantaa sinut automaattisesti.
  • Pysy pinnalla. Veneillessä kaikki käyttävät pelastusliivejä. Uimaan mennään aina yhdessä kaverin kanssa ja lapsia valvotaan tarkasti.
  • Tarkkana tulen kanssa. Avotulta ei sytytetä metsäpalovaroituksen ollessa voimassa. Muina aikoina, huolehdi että sytyttämäsi tuli myös sammuu. 
  • Toimiva palovaroitin on halpa henkivakuutus!

Ota seurantaan sosiaalisen median kanavamme @stadinbrankkari ja @kouluttajat.stadinbrankkari

Helsinki