Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan pelastusviranomaisen päätös

Julkaisuajankohta 1.9.2023 13.30
Tiedote
Pohjois-Savon pelastuslaitoksen logo

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos päättää sallia yksityisen ilotulituksen 26.8.2023 klo 18:00 - 24:00 välisenä aikana ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta taajama-alueen ulkopuolella vesistön välittömässä läheisyydessä.

Lain vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta (390/2005) 92 §:n (jäljempänä kemikaaliturvallisuuslaki) mukaan pelastusviranomainen voi antaa ilotulitteiden käyttöä koskevia paikallisista olosuhteista johtuvia, pelastustoimen aluetta tai sen osaa koskevia yleisiä määräyksiä. Näissä määräyksissä pelastusviranomainen voi sallia tiettyinä aikoina tai tietyissä paikoissa ilotulitteiden käytön ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta. Samoin pelastusviranomainen voi kieltää ilotulitteiden käytön pelastustoimen alueella sellaisissa paikoissa, joissa käytön voidaan katsoa aiheuttavan erityistä vaaraa.

Pohjois-Pohjanmaan alueen pelastusviranomainen antaa tällä päätöksellä kemikaaliturvallisuuslain (390/2005) 92 §:n mukaisen luvan yksityiseen ilotulitteiden käyttämiseen ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta taajama-alueiden ulkopuolella vesistön välittömässä läheisyydessä. Lupa koskee niin sanottua venetsialaisviikonloppua ja on voimassa 26.8.2023 klo 18:00 - 24:00.

Päätös koskee koko Pohjois-Pohjanmaan pelastustoimen aluetta seuraavin poikkeuksin:

- Päätös on voimassa vain taajama-alueiden ulkopuolella vesistön välittömässä läheisyydessä. Taajama-alueilla tai alueella, joka ei ole vesistön läheisyydessä, ei saa suorittaa ilotulitusta ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta ja pelastusviranomaisen päätöstä.

- Päätös ei koske lentokentästä johtuen entisen Oulunsalon kunnan aluetta. Oulunsalon alueella ei saa suorittaa ilotulitusta ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta ja pelastusviranomaisen päätöstä.

- Päätös ei koske aluetta, joka on alle 5 km päässä Kuusamon lentokentästä. Kyseisellä alueella ei saa suorittaa ilotulitusta ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta ja pelastusviranomaisen päätöstä.

Pohjois-Pohjanmaan pelastustoimen alueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala ja Ylivieska.

Päätökseen sisältyy seuraavat ehdot ja rajoitukset, joita on ehdottomasti noudatettava:

- Ilotulitusta ei saa suorittaa, jos alueella on voimassa metsäpalovaroitus. Ilotulitusta harkitsevan on selvitettävä voimassa olevat varoitukset (esimerkiksi osoitteesta www.ilmatieteenlaitos.fi)

Pohjois-Pohjanmaa

Uusimmat