Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Finland sände mer bistånd inom energisektorn och sjukhusutrustning till Ukraina – hjälpbehovet kvarstår under en lång tid framöver

Finland har sänt mer utrustning inom energisektorn och sjukhusutrustning till Ukraina. Förra veckan levererades för första gången också skolmöbler från Finland till Ukraina. I år har Finland skickat sammanlagt 55 långtradare med civilt materialbistånd till Ukraina. Nya biståndshelheter bereds bland annat för energisektorn.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 29.12.2022 10:02

Ändringar vid årsskiftet inom inrikesministeriets förvaltningsområde

Många lag- och förordningsändringar inom inrikesministeriets förvaltningsområde träder i kraft i början av år 2023. Vi sammanställde de viktigaste i detta pressmeddelande.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 21.12.2022 11:39

Finland skickade bussar som är avsedda för skoltransporter till Ukraina

Onsdagen den 7 december skickade Finland iväg bussar till Ukraina. Avsikten är att bussarna ska vara till hjälp vid skoltransporter för ukrainska barn och unga. Donationen är en del av EU:s solidaritetskampanj. Rysslands invasion av Ukraina har påverkat uppskattningsvis 5,7 miljoner skolbarn i Ukraina efter att många skolor har förstörts i bombningar.
Pressmeddelande inrikesministerietkommunikationsministeriet Räddningsväsendet, 7.12.2022 6:59

Det nordiska samarbetet inom civil beredskap är nu viktigare än någonsin

Ministrarna med ansvar för frågor som gäller civil beredskap eller deras ställföreträdare från Danmark, Sverige, Norge, Island och Finland träffades i Reykjavik den 2 december i det så kallade Hagasamarbetets tecken. Finland representerades vid mötet av inrikesministeriets statssekreterare Akseli Koskela.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 2.12.2022 13:57