Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Inrikesministeriet föreslår tilläggsfinansiering för polisens digitala lösningar, den totala budgeten blir en aning större

Inrikesministeriet föreslår ett anslag på sammanlagt 1 485 miljoner euro för sitt förvaltningsområde 2019. Totalt är budgetförslaget 2019 nästan 10 miljoner euro större jämfört med den ordinarie budgeten för innevarande år.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 9.8.2018 13:49

Finland fortsätter hjälpa Sverige med att släcka skogsbränder

Sverige har begärt en fortsättning på den hjälp som Finland erbjudit med att släcka skogsbränder. Inrikesministeriet fattade ett beslut om fortsatt hjälp den 1 augusti. Den räddningspluton som arbetar i Sverige består av ca 30 personer och materiel, t.ex. brandbilar, tankbilar, motorsprutor och fordon som kan användas i terräng. Beslutet om fortsatt hjälp gäller t.o.m. den 10 augusti.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 1.8.2018 12:02

Finland skickar cirka 30 personer och materiel till Sverige för att hjälpa med släckningen av skogsbränder

Sverige har sent på torsdag kväll tackat ja till Finlands erbjudande om hjälp för släckning av skogsbränder. Finland skickar till Sverige en självförsörjande räddningspluton med materiel. Formationen består av ca 30 personer och materiel, t.ex. brandbilar, tankbilar, motorsprutor och fordon som kan användas i terräng. Enligt en preliminär uppskattning anländer räddningspersonalen till Sverige senast på morgonen lördagen den 28 juli och inleder arbetet i mellersta Sverige så snart som möjligt efter ankomsten.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 27.7.2018 12:34

Finland har erbjudit Sverige hjälp med skogsbränderna - svaret dröjer ännu

Finland har den 26 juli erbjudit Sverige hjälp med att släcka de största skogsbränderna i landets historia. Finland är berett att skicka ca 35 brandmän med utrustning till Sverige. I praktiken innebär detta brandbilar, tankbilar, motorsprutor och fordon som kan användas i terräng. Sverige har ännu inte svarat på anbudet.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 26.7.2018 14:54