Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Brandskyddsfondens innovationspris tilldelas Marko Hassinen och Kalle Kuparinen

I utdelningen av Brandskyddsfondens innovationspris 2019 delas första plats av specialforskaren Marko Hassinen för utvecklandet av ett släckningsendoskop och brandmannen Kalle Kuparinen för ett väggstöd som används för släcknings- och röjningsarbete.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 18.11.2019 12:00
räddningsväsendet

Räddningsväsendets ställning tryggas i samband med social- och hälsovårdsreformen och reformen av räddningsväsendet

Inrikesministeriet har utarbetat mål för reformen av räddningsväsendet i samband med social- och hälsovårdsreformen. Syftet är att stärka räddningsväsendets riksomfattande resurser, ledning och styrning samt att intensifiera samarbetet mellan aktörerna inom branschen. Beredningen sker i nära samarbete med hela branschen.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 12.11.2019 9:31
Security Research Event -seminariet logo

Nuläget och utmaningarna för EU:s säkerhetsforskning behandlas i Helsingfors

Ett seminarium om säkerhetsforskning samlar den 6–7 november i Helsingfors internationella experter inom säkerhetsbranschen för diskussion av säkerhetsforskningens nuläge och utmaningar i Europa. Seminariet är ett sidoevenemang till Finlands EU-ordförandeskap och arrangeras av inrikesministeriet tillsammans med Europeiska kommissionen. Inrikesminister Maria Ohisalo är huvudtalare vid seminariet.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 6.11.2019 9:44
paloauto

Avtalsbrandkårernas verksamhetsförutsättningar förstärks genom nationellt samarbete

Inrikesministeriet vill förstärka avtalsbrandkårernas verksamhetsförutsättningar genom omfattande samarbete. För att stödja målet har det tillsatts en nationell samarbetsgrupp för avtalsbrandkårernas verksamhet. Gruppen har till uppgift att förenhetliga tolkningen av lagstiftningen och av de riksomfattande avtalen samt att bereda en handlingsplan för utveckling av avtalsbrandkårernas verksamhet.
Nyhet inrikesministeriet Räddningsväsendet, 16.10.2019 10:39