Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Ifjol somras förekom över 2 500 terrängbränder: inrikesministeriet påminner om risken för terrängbrand med hjälp av kampanjen Bränn inte naturen

Varning för terrängbrand gäller i nästan hela landet, vilket innebär att det är förbjudet att göra upp öppen eld. Inrikesministeriet inleder den 24 maj en kampanj på sociala medier riktad till unga vuxna för att påminna att terrängen antänds mycket lätt och att elden sprider sig lika lätt.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 24.5.2024 14:28

Staterna vid EU:s yttre gränser har gemensamma säkerhetsutmaningar 

Finlands, Norges, Estlands, Litauens, Lettlands och Polens inrikesministrar sammanträdde i Lettlands huvudstad Riga den 23–24 maj. Ministrarna diskuterade ländernas gemensamma säkerhetsutmaningar särskilt med tanke på EU:s yttre gränser. Finland representeras vid mötet av inrikesminister Mari Rantanen.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 24.5.2024 12:37

Inrikesminister Rantanen förlänade förtjänstmedaljerna för befolkningsskyddsarbete

Inrikesminister Mari Rantanen förlänade förtjänstmedaljer för befolkningsskyddsarbete av 1. och 2. klass. Förtjänstmedalj för befolkningsskyddsarbete beviljas personer som arbetat förtjänstfullt eller särskilt förtjänstfullt till förmån för befolkningsskyddet.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 15.5.2024 17:41

Fortsatt materiellt bistånd till Ukraina

Under Rysslands anfallskrig har Finland aktivt skickat civilt materialbistånd till Ukraina. Finland har donerat totalt 311 långtradare med materiellt bistånd och 76 fordon. Finland fortsätter att aktivt samla in och skicka materiellt bistånd till Ukraina.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 8.5.2024 14:52