Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Ansvaret för brandvarnare överförs från den boende till byggnadens ägare

Det ska göras flera ändringar i räddningslagen och lagen om Räddningsinstitutet. Till exempel överförs anskaffningen och underhållet av brandvarnare i bostäder från den boende till byggnadens ägare från ingången av 2026.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 23.3.2023 14:36

Finland skickade ett solenergisystem och annat materiellt bistånd inom energisektorn till Ukraina

Finland är ett av de länder som erbjudit mest bistånd inom energisektorn till Ukraina under kriget. Den senaste transporten av materiellt bistånd inom energisektorn innehöll ett smart solenergisystem och startade från Finland till Ukraina tisdagen den 14 mars.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 15.3.2023 15:23

Finland skickade ytterligare materiellt bistånd till Turkiet och Syrien

Under veckoslutet och måndagen skickade Finland ytterligare materiellt bistånd till jordbävningsområdena i Turkiet. En del av biståndet skickas vidare från Turkiet till Syrien. Behovet av materiellt bistånd, till exempel nödinkvartering och uppvärmning, är fortfarande stort i området.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 28.2.2023 7:57

Inrikesminister Mikkonen reser till Moldavien

Inrikesminister Krista Mikkonen besöker Moldavien den 22–24 februari. Under resan träffar Mikkonen bland annat Moldaviens inrikesminister Ana Revenco och FN:s flyktingorgan UNHCR:s representant i Moldavien Francesca Bonelli. Under mötena diskuteras bland annat hjälpen till ukrainska flyktingar och civil krishantering.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 22.2.2023 11:34