Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Räddare i tunneln.

Det riksomfattande systemet för styrning av räddningsväsendet reformeras

Inrikesministeriet har tillsatt ett projekt för att reformera räddningsväsendets förvaltning. Genom projektet förbereder man sig på genomförandet av reformen av räddningsväsendet genom att utveckla det riksomfattande styrsystemet så att det motsvarar kraven för reformen av räddningsväsendet. Målet är att ordnandet av räddningsväsendet överförs kontrollerat från kommunerna till välfärdsområdena.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 26.2.2021 12:12

Elva personer tilldelades livräddningsmedalj

Republikens president förlänade elva meriterade personer livräddningsmedalj den 26 februari. Livräddningsmedalj förlänas såsom erkänsla för en synnerligen modig eller rådig handling eller för en handling som utförts med fara för eget liv och genom vilken en annan människas liv räddats ur hotande fara.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 26.2.2021 11:43
112-dag - Säkerhet är allas vår rätt

112-dagen firas virtuellt den 11 februari

EU:s gemensamma nödnummerdag firas den 11 februari 2021. I år firas kampanjen virtuellt med temat "Säkerhet är allas vår rättighet".
Räddningsväsendet, 11.2.2021 10:42
Inrikesministrarna Maria Ohisalo ja Mikael Damberg.

Finland och Sverige stärker den civila beredskapen genom fördjupat samarbete

Finland och Sverige intensifierar samarbetet och informationsutbytet i frågor som gäller civil beredskap och räddningsväsendet. Den 10 februari undertecknade inrikesministrarna Maria Ohisalo och Mikael Damberg en avsiktsförklaring mellan Finland och Sverige om fördjupat samarbete.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 10.2.2021 11:11