Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Inrikesministeriet rekommenderar att sotning av fastigheter senareläggs under coronavirussituationen

Inrikesministeriet rekommenderar att sotning av fastigheter flyttas till en senare tidpunkt, om det inte är nödvändigt att sota.
Nyhet inrikesministeriet Räddningsväsendet, 31.3.2020 15:25
Brandbil och brandman

Tillämpningen av beredskapslagen gör det möjligt att avvika från bestämmelserna i arbetstidslagen, semesterlagen och arbetsavtalslagen inom räddningsväsendet och nödcentralsverksamheten

Riksdagen godkände den 19 mars 2020 med stöd av beredskapslagen en tillämpningsförordning genom vilken man inom räddningsväsendet och nödcentralsverksamheten kan avvika från bestämmelserna i arbetstidslagen, semesterlagen och arbetsavtalslagen. Förordningen är i kraft till den 13 april 2020.
Nyhet inrikesministeriet Räddningsväsendet, 20.3.2020 12:43
Mynt i en burk.

Tilläggsanslag för polisen, Gränsbevakningsväsendet och räddningsverken för utgifter till följd av coronavirussituationen

Regeringen överlämnade den första tilläggsbudgetpropositionen för 2020 till riksdagen fredagen den 20 mars. I tilläggsbudgeten föreslås det sammanlagt 9,2 miljoner euro till polisen, Gränsbevakningen och räddningsverken för utgifter till följd av coronavirussituationen.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 20.3.2020 12:19
Coronaviruset.

Trafiken över Finlands gränser begränsas - pensionerade gränsbevakare och poliser kan kallas in

Trafiken över Finlands gränser börjar i enlighet med regeringens beslut begränsas från och med torsdagen den 19 mars kl. 00. Vissa gränsövergångsställen stängs och kontroller införs vid de inre gränserna. Polisen övervakar de begränsningar i fråga om sammankomster som införts med anledning av coronaviruset inom ramen för sina resurser och ger vid behov andra myndigheter handräckning.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 17.3.2020 16:24