Tillbaka

Kimmo Kohvakka utnämnd till direktör för ansvarsområdet för räddningsväsendet och beredskapen vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 3.9.2014 11.57
Nyhet

Inrikesministeriet har i dag utnämnt magister i militärvetenskaper, verkställande direktör Kimmo Kohvakka till direktör för ansvarsområdet för räddningsväsendet och beredskapen vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland för tiden 1.10.2014 - 30.9.2019.

Regionförvaltningsverket övervakar räddningsväsendet och tillgången till och nivån på räddningsväsendets tjänster inom sitt område. Ansvarsområdet för räddningsväsendet och beredskapen har också till uppgift att samordna beredskapen i regionen och ordna anknytande samverkan, samordna beredskapsplanering, ordna regionala försvarskurser, stödja kommunernas beredskapsplanering, ordna beredskapsövningar och främja säkerhetsplaneringen inom region- och lokalförvaltningen.

Direktören för ansvarsområdet för räddningsväsendet och beredskapen leder ansvarsområdet och svarar för att verksamheten leder till resultat och för att resultatmålen nås.

Tjänsten söktes av 34 personer.

Ytterligare information: Mika Kättö, regeringsråd, tfn 0295 488 413, Henri Helo, konsultativ tjänsteman, tfn 0295 488 303

Det senaste