Tjänster som tillhandahålls av Mellersta Österbottens räddningstjänst. Om du inte hittar det du letar efter, vänligen kontakta kundtjänst.
Serviceprislista Vissa av de tjänster som räddningstjänsten tillhandahåller är avgiftsbelagda. Aktuell serviceprislista för 2025 fastställd av Välfärdsregion Mellersta Österbotten.
Räddningsinsatser Räddningsinsatsernas syfte och lagstadgade uppgift är att skydda människor, egendom och miljö från olyckor, katastrofer och andra farliga situationer.
Räddningssamverkansområden Mellersta Österbottens räddningsverk är en del av samarbetsområdet Norra Finland.
Förebyggande av olyckor Räddningstjänstens roll i att förebygga olyckor är central. Räddningstjänsten vidtar en mängd olika åtgärder för att minska olyckorna och deras verksamhet kan delas in i flera olika områden.
Kontrollera Tillsyn som utförs av räddningstjänsten är vanligtvis relaterad till att säkerställa brandsäkerhet och räddningsinsatser. Syftet med tillsynen är att förebygga olyckor och förbättra den allmänna säkerheten. Räddningstjänsten fungerar som expert och arbetsledare i brandsäkerhetsfrågor.
Säkerhetskommunikation Syftet med utbildningen är att säkerställa att medborgare, myndigheter och andra intressenter får aktuell och korrekt information om säkerhetsrelaterade frågor. Bra säkerhetskommunikation kan förebygga olyckor, förbättra beredskapen i krissituationer och öka medborgarnas säkerhetsmedvetenhet.
Säkerhetsutbildning Säkerhetsutbildning är en viktig del i att främja säkerheten i samhället och riktar sig till både individer och organisationer. Syftet med utbildningen är att öka säkerhetsmedvetenheten, förebygga olyckor och förbereda deltagarna att agera korrekt i krissituationer.
Volontärarbete/bijobb Deltidsanställd personal kallas till arbete vid behov, oavsett tid på dygnet. Arbetsorientering och utbildning organiseras huvudsakligen lokalt inom räddningstjänstområdet.
Förberedelse Räddningstjänstens uppgifter i beredskapen är mångsidiga och väsentliga för samhällets säkerhet. Med beredskap avses proaktiva åtgärder som syftar till att minska effekterna av olyckor och krissituationer och säkerställa en snabb och effektiv insats om en situation uppstår.
Externa räddningsplaner En extern räddningsplan är en viktig del av räddningstjänstens verksamhet och den är särskilt relaterad till hanteringen av större olyckor och andra krissituationer. Sådana planer är särskilt viktiga kring industri, energianläggningar, kemisk industri och andra högriskaktiviteter.
Självutvärdering av brandsäkerhet En självutvärdering av brandsäkerheten är en process för att bedöma brandsäkerhetsnivån och praxis för en byggnad eller anläggning. Syftet med självvärderingen är att identifiera potentiella risker, brister och förbättringsområden för att säkerställa en säker miljö.