Tillbaka

Våga hjälpa i nödsituation

Utgivningsdatum 27.4.2023 12.12
Pressmeddelande
112 Suomi appen. Text: Snabbare hjälp i nödfall. Ladda ner appen 112 Suomi. Sparade minuter är värdefulla.

Vi kan oväntat bli inblandade i en nödsituation. Vi kanske anländer på en trafikolycksplats eller kanske stöter på en person som ramlat illa på gatan. Räddningslagen och vägtrafiklagen förpliktar alla av oss att hjälpa dem som råkat ut för en nödsituation. Den bästa hjälparen är den som tar itu med saken. Se minneslistan för nödsituationer.

Kom ihåg vid nödsituationer

  • Om du har den minsta misstanke om att en nödsituation uppstått, försök försäkra dig om saken och ring nödnumret 112. Om du är osäker är det bättre att ringa för säkerhets skull än att låta bli. Det är aldrig onödigt att erbjuda sin hjälp, det är att ta ansvar.
  • Se till din egen säkerhet. Om du inte kan hjälpa till utan att din egen säkerhet äventyras, ring åtminstone nödnumret 112 och anmäl det du sett. 
  • Det är viktigt att du alltid vet var du befinner dig, då kommer hjälpen fram snabbare. Ladda ner 112 Suomi applikationen. När du ringer nödsamtalet via applikationen, förmedlas din position automatiskt till nödcentralen.
  • Kom ihåg att alla kan hjälpa! Vi kan alla vara till hjälp i en nödsituation. Om du är osäker hur du kan vara till hjälp så kan du ringa nödnumret som berättar vad du kan göra. Du kan höja din beredskap och känna dig säkrare genom att gå första hjälpen-utbildning och genom att studera anvisningar för vad man ska göra i olika situationer. 

Våga fatta självständiga beslut. Trots att alla andra följer med situationen från sidan eller kör förbi en olycksplats i trafiken, kan de fundera på precis samma saker som du. Våga hjälpa. Alla har rätt att få hjälp i en nödsituation.

När ska du ringa nödnumret 112

Ladda ner appen 112 Suomi

 

Länsi-Uusimaa

Det senaste