Tillbaka

Byggnadsbranden i Gamla stan i Borgå är släckt – polisen utreder brandorsaken

Utgivningsdatum 11.8.2022 14.10
Pressmeddelande

Bevakningen och röjningsarbetena fortsätter i Gamla stan i Borgå efter branden i en restaurangfastighet onsdag 10.8. Branden är släckt. Polisen utreder brandorsaken.

Räddningsverket i Östra Nyland fick larm om en byggnadsbrand strax efter klockan tio på onsdag kväll. En eldsvåda härjade i en restaurangfastighet som ligger mellan Ågatan och Mellangatan, i kärnan av Gamla stan i Borgå. Branden spreds snabbt i den gamla träbyggnadens mellanbjälklag. Till slut lyckades räddningsmanskapet stoppa eldens framfart vid en tegelvägg mellan två byggnader på Mellangatans sida.

Släckningsarbetena pågick till torsdag morgon. Som mest deltog cirka 20 enheter från hela räddningsverkets verksamhetsområde i östra Nyland. Dessutom larmades flera enheter till depåberedskap. Damavdelningen vid Borgå FBK stod för provianteringen.

Branden orsakade inga personskador. Byggnaden har fått extensiva brand-, rök- och vattenskador. I samband med släckningsarbetet var man även tvungen att riva takkonstruktioner.

Polisinrättningen i Östra Nyland utreder brandorsaken och ansvarar i fortsättningen för information som gäller utredningen.

​​​​​​​Räddningsverkets information under uppdraget 10-11.8

Östra Nylands polisinrättnings meddelande 11.8

 

Det senaste