Byggnadsbrandens farosituation i Uleåborg är över. Byggnadsbranden är i eftersläckningsfasen där rökbildningen är betydligt mindre än i inledningsskedet. Norra Österbottens räddningsverk
Varningsmeddelande
To 3.7.2025 23:51
Uleåborg, Messipojantie 17 brand som orsakar hälsofarlig rök. De som bor i Toppila och Tuira områden uppmanas att stanna inomhus och stänga fönster och ventilation. Norra Österbottens räddningsverk
Mellersta Nylands räddningsverk
Säkerhetskommunikation
Säkerhetskommunikationen syftar till att ge dig en säkrare vardag.
Var och när händer det oftast olyckor? När ska man byta batteri i brandvarnaren? Vad är ett hemförråd? Hur förhindrar man en olycka och hur ska man fungera i en olyckssituation?
Vi vill göra din vardag säkrare. Vårt viktigaste mål är ändå att också du ska känna till dina möjligheter att påverka säkerheten i vardagen.
Vårt mål är att du ska vara beredd inför olyckor och störningssituationer – i förväg.
Med säkerhetskommunikationen hoppas vi öka medvetenheten om olika faktorer som påverkar säkerheten i hemmet och den övriga verksamhetsmiljön och hur du fungerar rätt.
Vi deltar planmässigt och målinriktat i olika evenemang i syfte att öka medvetenheten i säkerhetsfrågor. Vi arrangerar även olika evenemang, till exempel riksomfattande temadagar. Bland evenemangen kan nämnas:
Brandsäkerhetsveckan och evenemanget En dag på brandstationen som arrangeras i slutet av november
NouHätä-kampanjen som riktar sig till elever i årskurs 8
112-dagen som påminner oss om nödnumret.
Vid evenemangen och i den övriga kommunikationen informerar vi om frågor som ansluts till säkerheten. I anslutning till tillsynsverksamheten ordnas även säkerhetskommunikation i vilken vår personal medverkar, från brandinspektörerna till räddningsmanskapet. Avtalsbrandkårerna utgör ett viktigt stöd inom säkerhetskommunikationsarbetet genom sin medverkan i olika evenemang då de till exempel visar upp brandbilarna eller ordnar primärsläckningsövningar.