null Parhusinvånare i tur att bedöma brandsäkerheten i hemmet

Parhusinvånare i tur att bedöma brandsäkerheten i hemmet

Utgivningsdatum 17.5.2022 12.25
grå husvägg med en blå och en gul dörr
Blanketter för självbedömning av brandsäkerheten skickas i år till invånare i parhus.

Inom några dagar kan det dyka upp ett brev om självbedömning av brandsäkerhet i din postlåda. År 2022 fokuseras självbedömningen på cirka 1800 parhus på räddningsverkets verksamhetsområde i östra Nyland.

Med brevet får du en brandsäkerhetsguide för småhus. Guiden hjälper dig göra självbedömningen samt ger råd om hur du kan förbättra tryggheten i ditt hem. Räddningsmyndigheten hoppas att guiden är till nytta för dig.

Målet med självbedömningen är främja din kännedom om boendetrygghet, öka brandsäkerheten i din bostad och förebygga olyckor. Genom att bekanta dig med brandsäkerhetsguiden och fylla i självbedömningsblanketten kan du kartlägga och åtgärda eventuella brister i brandsäkerheten i ditt hem eller din fritidsbostad.

Räddningsmyndigheten ger råd och anvisningar om självbedömningen. Vi gör även olika övervakningsåtgärder och kan utföra stickprov i form av brandgranskningar. Då sätter vi oss in i brandsäkerhetsfrågor tillsammans med invånaren.

Fick du vårt självbedömningsbrev? Vi önskar att du returnerar blanketten i första hand via webben eller med hjälp av den bifogade QR-koden. Om du har frågor om självbedömningsprocessen eller hur du ska fylla i blanketten får du gärna kontakta vår jourhavande brandinspektör via e-post eller per telefon.

palotarkastaja@porvoo.fi / tfn 040 631 2916 (vardagar kl. 9–14.30, endast samtal)

Läs mer om självbedömning av brandsäkerhet

Räddningsverkets blanketter och anvisningar