Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Inrikesminister Mykkänen förlänade sex poliser förtjänstmedalj för befolkningsskyddsarbete

Inrikesminister Kai Mykkänen förlänade den 13 juni förtjänstmedaljer för befolkningsskyddsarbete av 1. och 2. klass åt sex meriterade poliser. Förtjänstmedalj för befolkningsskyddsarbete beviljas personer som arbetat förtjänstfullt eller särskilt förtjänstfullt till förmån för befolkningsskyddet.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 13.6.2018 12:00

Inrikesministeriets framtidsöversikt: Vi arbetar för ett Finland lika tryggt för alla

Inrikesministeriets vision är att Finland ska vara världens tryggaste land år 2030, och lika tryggt för alla invånarna. För att visionen ska kunna genomföras ska man under de kommande åren genom tjänsterna inom den inre säkerheten jämna ut skillnader i människors och befolkningsgruppers säkerhet och trygghetskänsla. Inrikesministeriets framtidsöversikt publicerades den 4 juni.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 4.6.2018 9:18

Tolv personer fick livräddningsmedalj

Republikens president förlänade den 1 juni tolv meriterade personer livräddningsmedalj. Livräddningsmedalj förlänas såsom erkänsla för en synnerligen modig eller rådig handling eller för en handling som utförts med fara för eget liv och genom vilken en annan människas liv räddats ur hotande fara.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 1.6.2018 11:18

I Finland råder det för närvarande exceptionellt stor risk för skogsbrand

Det långvariga torra och varma vädret har gjort att risken för skogsbrand har ökat exceptionellt mycket i hela landet. Enligt Meteorologiska institutet ökar risken för skogsbrand ytterligare under de kommande dagarna i största delen av landet. Varning för skogsbrand gäller i nästan hela landet.
Nyhet inrikesministeriet Räddningsväsendet, 25.5.2018 14:10