Hoppa till innehåll
Kalender

Nyheter och pressmeddelande

Krishanteringscentret till huvudstadsregionen och utbildningen inom räddningsbranschen till Kuopio

Krishanteringscentret (CMC Finland), som finns vid Räddningsinstitutet i Kuopio, flyttar till huvudstadsregionen. När verksamheten vid Helsingfors Räddningsskola upphör i samband med landskapsreformen koncentreras all utbildning inom räddningsbranschen i sin tur till Räddningsinstitutet i Kuopio. I fortsättningen kommer alla räddare således att utbildas i Kuopio. Också den utbildning och rekrytering som gäller internationell räddningsverksamhet överförs till Räddningsinstitutet.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 6.4.2018 13:30

Statsrådet utnämnde Ilkka Salmi till kanslichef vid inrikesministeriet

Statsrådet har utnämnt juris kandidaten, vicehäradshövding Ilkka Salmi till tjänsten som kanslichef vid inrikesministeriet. Tjänsten tillsätts för viss tid, dock högst för fem år.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 22.3.2018 13:48

Ledningsansvaret för bekämpning av oljeskador och kemikalieolyckor i den marina miljön ska överföras till Gränsbevakningsväsendet

Gränsbevakningsväsendet ska i fortsättningen leda bekämpningen av fartygsoljeskador och fartygskemikalieolyckor till havs. Skyldigheterna i fråga om att inrätta skyddsrum och i synnerhet tillståndsprocesserna ska underlättas. Personalen hos avtalsbrandkårer förutsätts i fortsättningen ha en enhetlig utbildning. Dessa och de ändringar av teknisk karaktär som gäller landskapsreformen ingår i paketet om ändring av räddningslagen som regeringen lämnade till riksdagen den 15 mars.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 15.3.2018 14:24

Andersson-Bohren och Rautanen fortsätter som minister Mykkänens specialmedarbetare

Som inrikesminister Kai Mykkänens specialmedarbetare fortsätter magistern i samhällsvetenskaper, Master of Russian and Eurasian Studies Titta Andersson-Bohren och ekonomie magistern, Master of International Management Tuomas Rautanen, vilka var hans specialmedarbetare redan då han var utrikeshandels- och utvecklingsminister.
Pressmeddelande inrikesministeriet Räddningsväsendet, 14.2.2018 9:27

Senaste Nytt

Pressmeddelande Länsi-Uusimaa Räddningsväsendet, 25.9.2023 10:16
Inrikesminister Mari Rantanen framför Berghälls räddningsstation. Pressmeddelande
Sibbo räddningsstation utifrån Pressmeddelande
Itä-Uusimaa Räddningsväsendet, 20.9.2023 10:25
Elbilsladdning Pressmeddelande
Helsinki Räddningsväsendet, 16.8.2023 11:39
Räddningsenhet på motorvägen Pressmeddelande
Helsinki Räddningsväsendet, 11.8.2023 14:17