Hyppää sisältöön

Jokainen voi vaikuttaa oman kodin, lähiympäristön ja arjen turvallisuuteen. Pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys. Asukkaan on omassa kodissaan huolehdittava mm. palovaroittimien toiminnan tarkastamisesta säännöllisesti sekä mahdollisen tulisijan nuohouksen järjestämisestä. Lisäksi kerros-, rivi- ja pientaloasujien tulee määräajoin tehdä paloturvallisuuden itsearviointi.

Paloturvallisuuden itsearviointi

Pirkanmaan pelastuslaitos on ottanut käyttöön sekä rivitalo- että kerrostaloyhtiöiden osalta paloturvallisuuden itsearviointi -menettelyn taloyhtiöiden omatoimisen varautumisen tueksi sekä täydentämään pelastusviranomaisen riskien arviointia ja valvontatoimintaa.

Rivi- ja kerrostalojen valvontaväli on viisi vuotta, joten postitamme materiaalin viiden vuoden välein kohteen isännöitsijälle. Toivomme, että isännöitsijät toimittavat paloturvallisuuden itsearvioinnin materiaalin taloyhtiön hallitukselle, joka suorittaa arvioinnin yhdessä tarvittavien tahojen (esim. isännöitsijä, turvallisuushenkilöstö, asukkaat) kanssa.

Paloturvallisuuden itsearviointi koskee myös pientaloasujia ja arviointi tulee myös pientaloissa tehdä viiden vuoden välein. Materiaali toimitetaan pelastuslaitokselta postitse.

Palotarkastusinsinööri Tytti Oksanen

 

 

 

 

 

 

 

 

Muuta materiaalia:

Rivitalot Kerrostalot Pientalot

Rivitalon paloturvallisuusopas

Rivitalon asukkaan info

Kerrostalon paloturvallisuusopas

Kerrostalon asukasinfo

Kerrostalon turvallisuusinfo täytettävä lomake

 Pientalon paloturvallisuusopas