Ajankohtaisiin

Vuosittainen paloturvallisuuden itsearviointi Etelä-Karjalassa käynnistyy

Julkaisuajankohta 6.2.2023 10.43
Tiedote

Vuosittainen paloturvallisuuden itsearviointi Etelä-Karjalassa pyörähtää taas käyntiin! Itsearviointikirjeitä lähetetään helmikuun alussa pientaloihin sekä taloyhtiöiden yhteyshenkilöille.

Itsearviointikirjeitä lähetetään helmikuun alussa pientaloihin sekä taloyhtiöiden yhteyshenkilöille, ja niillä pyritään lisäämään asukkaiden tietoisuutta asumisen riskeistä sekä siitä, kuinka turvallisuutta pystytään parantamaan kotona. Lomakkeessa on kysymyksiä esimerkiksi palovaroittimista ja niiden testauksesta, nuohouksesta sekä sähkölaitteiden turvallisesta käytöstä.

Itsearviointikirjeen mukana toimitetaan saatekirje, paloturvallisuusopas sekä tarkastuslomake. Jos saat kirjeen, lue se läpi huolellisesti ja täytä sen jälkeen tarkastuslomake käyttäen apunasi paloturvallisuusopasta. Usein kysyttyihin kysymyksiin löytää vastauksia nettisivuiltamme paloturvallisuuden itsearviointi -sivulta.

Kannustamme kaikkia käyttämään sähköistä palautuslomaketta, mutta tarvittaessa itsearviointilomakkeen voi palauttaa myös postitse. Sähköiselle lomakkeelle pääsee saatekirjeen QR-koodin kautta tai saatekirjeessä olevasta nettiosoitteesta. Suora linkki sekä ohjeita ongelmatilanteisiin löytyy myös nettisivuiltamme kohdasta Paloturvallisuuden itsearviointi. Salasana löytyy saatekirjeestä.

Paloturvallisuuden itsearviointi kohdistuu vuosittain vaihtuvalle alueelle, ja se käsittää noin 10 prosenttia rakennuskannasta. Yksittäinen kiinteistö valvotaan siis kymmenen vuoden välein. Mikäli et siis saanut kirjettä, vuorosi tulee jonain myöhempänä vuotena.

Tältä sivulta: https://pelastustoimi.fi/etela-karjala/valvonta-palotarkastus löydät tämän vuoden itsearviointialueen sekä palotarkastusalueen.
 

Etelä-Karjala