Ajankohtaisiin

REKRY: Palomiehen (4) virka

Julkaisuajankohta 19.9.2023 10.11
Tiedote

Kymenlaakson pelastuslaitoksella on haettavana 4 avointa palomiehen virkaa 3.10 klo 23.59 mennessä

Kymenlaakson hyvinvointialueen pelastustoimessa on pelastajalle paikka auki. Tiesitkö, että Kymenlaakson pelastuslaitos on tunnettu valtakunnallisesti kehittämismyönteisenä organisaationa? Haluatko tulla mukaan joukkoon, jossa tarjoamme sinulle mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ammattilaisena samalla, kun teet huippu kollegojen kanssa töitä.

Kymenlaakson alue tarjoaa sinulle yhteisöllisen työympäristön ja monipuolisten työtehtävien lisäksi erilaisia harrastus- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia, joita voit halutessasi hyödyntää.

Työkavereiksi saat 184 henkilöä ammattilaista, operatiivinen vakinainen valmius on jaettu viidelle paloasemalle Haminan, Karhulan, Kotkansaaren, Kouvolan ja Kuusankosken paloasemille.

Pelastajan tehtävänkuvaan Kymenlaaksossa kuuluvat kaikki pelastustoimen tehtävät laaja-alaisesti. Meillä kannustetaan kouluttautumaan erilaisiin erityistehtäviin esim. pelastusopiston kursseilla (vesisukelluskurssi, PVAT-erityisosaaja, nostolavakuljettaja) tai pelastuslaitoksen itse ja yhteistyökumppaneiden järjestämillä kursseilla esimerkiksi miehittämättömien ilma-alusten operaattoriksi, laivuriksi, koneenhoitajaksi. Koulutetut pelastajat osallistuvat myös ensihoitoon perustasolla, työparinasi on aina hoitotason ensihoitaja.

Virkaan valittavalta vaaditaan pelastusasetuksen (407/2011) 6§:n mukainen pätevyys, sekä vaatimusten mukainen voimassaoleva ensihoidon perustason hoitovelvoite ja BC-luokan ajokortti.

Kuntotesteissä hakijan tulee saavuttaa lihasvoiman ja -kestävyyden osalta vähintään FireFit kuntoluokka 4 (sisäministeriön julkaisuja 28/2023 s. 86), sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön testissä yleiskestävyyden ja hapenottokyvyn osalta vähintään kuntoluokka 3 vastaavat tulokset: VO2 max 3,0 l/min ja 36 ml/min/kg suoralla menetelmällä hengityskaasusta mitattuna. Arvostamme erinomaista fyysistä suorituskykyä lihaskunnon ja hapenottokyvyn osalta. Ohjeet kuntotestin suorittamiseen lähetämme sähköpostitse haastatteluun kutsuttaville. Edellisen kuntotestin testitulokset ovat voimassa kahdeksan (8) kuukautta testauspäivästä.

Virkaa täytettäessä arvostamme: pelastusalan ja ensihoidon työkokemusta sekä muuta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja työkokemusta. Pelastustoimen I-tason vesisukeltajan pätevyys luetaan eduksi.

Virat ovat hyvinvointialan yleisen virka- ja työehtosopimuksen ja Kymenlaakson hyvinvointialueen hallintosäännön alaisia. Hakijan tulee antaa suostumus suppean turvallisuusselvityksen tekoon. Virkojen toimialueena on Kymenlaakson pelastuslaitoksen alue.

Viran tehtäväkohtainen palkka on 2199,17 €/kk ja perustason ensihoidon TVA-lisä 191,65 €/kk, yhteensä 2 390,82 €/kk. I-tason vesisukeltajalle maksetaan TVA-lisä 82,14 €/kk. Virat täytetään 1.11.2023 alkaen ja viroissa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Virkaan valitun on esitettävä Pihlajalinna Oy työterveydestä hankittu hyväksyttävä todistus terveydentilastaan 2 kk:n kuluessa siitä, kun on tullut valituksi virkaan. Valitulla tulee olla myös hyväksytysti suoritettuna Pelastusopiston koulumaalin tietoturvakoe 2 kk:n kuluessa siitä, kun on tullut valituksi virkaan.

Hakemukset tehdään sähköisenä Kuntarekryyn.

Palomies Kymenlaakson pelastuslaitos - Kymenlaakson hyvinvointialue - Kuntarekry

 

Lisätietoja

https://pelastustoimi.fi/kymenlaakso

Yhteystiedot

Palopäällikkö Asko Rouhiainen 044 702 6223
Palopäällikkö Ville Salonen puh. 044 702 6233

 

 

Liite palomiesten virkahakuilmoitukseen

Hengitys- ja verenkiertoelimistön testaus

Hengitys- ja verenkiertoelimistön testi toteutetaan Kotkan testausasemalla vko 39 tai 40. Hengitys- ja verenkiertoelimistön testiin hakija osallistuu omalla kustannuksellaan. Vaihtoehtoisesti hakija voi esittää pelastusopiston hyväksymässä testilaitoksessa tai pelastusopistolla suoritettujen testien tuloksen, joka on enintään 8 kk vanha.

Hakijan tulee itse varata aika hengitys- ja verenkiertoelimistön testiin, testi tulee olla suoritettu ennen hakijoiden haastattelua.

Kotkan testausasema

Lari Takanen

p. 040 141 7908

Ututie 4,48350 Kotka

Lihaskuntotestien suorittaminen

Lihaskuntotestit suoritetaan pelastuslaitoksen tiloissa. Testit suoritetaan hakijan omalla vastuulla. Pelastuslaitoksen järjestämä lihaskuntotestaus on osallistujalle maksuton.

Yhteyshenkilö lihaskuntotesteihin:

Asko Rouhiainen

puh. 044 702 6223

asko.rouhiainen@kymenhva.fi

Kymenlaakso

Uusimmat

Kimmo Kohvakka. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 21.9.2023 14:32
Kolumni
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 14.9.2023 9:06
Pelastajia menossa sisälle rakennukseen. Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 12.9.2023 10:30