Ajankohtaisiin

Keski-Uudenmaan pelastustoimen johtokunta hyväksyi osavuosikatsauksen 5.10.2021

Julkaisuajankohta 5.10.2021 10.00 | Julkaistu suomeksi 6.10.2021 klo 9.35

Keski-Uudenmaan pelastustoimen uuden johtokunnan ensimmäinen kokous pidettiin 5.10.2021. Ensimmäisessä kokouksessa päätettiin tulevien kokousaikojen lisäksi muun muassa muut kokousmenettelyihin liittyvät asiat.

Hyväksyttävänä oli myös pelastuslaitoksen osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2021, jossa todetaan muun muassa 
-    Valmisteilla olevia hyvinvointialueita koskeva lainsäädäntö tuli voimaan 1.7.2021. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella valmistelu käynnistyi Vantaan ja Keravan ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueilla. Valmistelun tavoitteena on Vaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueiden yhteinen pelastuslaitos.
-    Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on kyennyt saavuttamaan seurantajaksolla pääosin operatiiviset tavoitteet. Organisaation työmäärää on lisännyt koronapandemian tuomien haasteiden vuoksi.
-    Pelastuslaitos osallistui Kalajoen maastopalojen sammuttamiseen 
-    Asiakirjavalvontaa ja etäkoulutusten toteuttamista on jatkettu koronarajoitusten vuoksi.
-    Pelastustoimessa kesäajan henkilöstöpula on kerryttänyt ylitöitä ja vaikuttanut myös kuormittavasti myös ensihoidon henkilöstöön. Ensihoidon henkilöstöä on kuormittanut myös kiireettömien tehtävien määrän kasvu. 
-    Pelastuslaitoksen tavoitteena on kehittää henkilöstön työhyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Seurantajaksolla julkisuuteen nousi sosiaalisen median kautta keskustelu sukupuolisestahäirinnästä pelastustoimessa. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos otti osaltaan vahvasti kantaa siihen, että sukupuolinenhäirintä tai syrjintä on ehdottoman kiellettyä. 
-    Mäntsälän paloaseman sisäilmaongelmien ratkaisuksi ryhdytään Mäntsälään suunnittelemaan väistötilojen rakentamista. 
-    Pelastuslaitoksen toiminta ja talous on toisella kolmanneksella toteutunut suunnitelmien mukaisesti. 
Osavuosikatsaus kokonaisuudessaan löytyy verkosta.

Lisäksi hyväksyttiin muun muassa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokuntien kiinteistöjen korjaus- ja ylläpitoavustukset vuodelle 2022 sekä ensihoitopäällikön viran perustaminen.

Esityslista verkossa
 

Keski-Uusimaa

Uusimmat

Tiedote
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 30.6.2022 15:45
Uutinen
sisäministeriö Pelastustoimi, 27.6.2022 15:14