Ajankohtaisiin

Uusi johtokunta kokoontuu ensimmäiseen kokoukseen
Keski-Uudenmaan pelastustoimen johtokunnassa 05.10.2021

Julkaisuajankohta 30.9.2021 16.00

Keski-Uudenmaan pelastustoimen uuden johtokunnan ensimmäinen kokous pidetään 5.10.2021. Johtokunnan puheenjohtaja on Juha Nyberg Vantaalta. Ensimmäisessä kokouksessa päätetään tulevien kokousaikojen lisäksi muun muassa muut kokousmenettelyihin liittyvät asiat.

Käsittelyssä on myös pelastuslaitoksen osavuosikatsaus 1.1.–31.8.2021, jossa todetaan muun muassa 
-    Valmisteilla olevia hyvinvointialueita koskeva lainsäädäntö tuli voimaan 1.7.2021. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella valmistelu käynnistyi Vantaan ja Keravan ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueilla. Valmistelun tavoitteena on Vaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueiden yhteinen pelastuslaitos.
-    Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on kyennyt saavuttamaan seurantajaksolla pääosin operatiiviset tavoitteet. Organisaation työmäärää on lisännyt koronapandemian tuomien haasteiden vuoksi.
-    Pelastuslaitos osallistui Kalajoen maastopalojen sammuttamiseen 
-    Asiakirjavalvontaa ja etäkoulutusten toteuttamista on jatkettu koronarajoitusten vuoksi.
-    Pelastustoimessa kesäajan henkilöstöpula on kerryttänyt ylitöitä ja vaikuttanut myös kuormittavasti myös ensihoidon henkilöstöön. Ensihoidon henkilöstöä on kuormittanut myös kiireettömien tehtävien määrän kasvu. 
-    Pelastuslaitoksen tavoitteena on kehittää henkilöstön työhyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Seurantajaksolla julkisuuteen nousi sosiaalisen median kautta keskustelu sukupuolisestahäirinnästä pelastustoimessa. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos otti osaltaan vahvasti kantaa siihen, että sukupuolinenhäirintä tai syrjintä on ehdottoman kiellettyä. 
-    Mäntsälän paloaseman sisäilmaongelmien ratkaisuksi ryhdytään Mäntsälään suunnittelemaan väistötilojen rakentamista. 
-    Pelastuslaitoksen toiminta ja talous on toisella kolmanneksella toteutunut suunnitelmien mukaisesti. 
Osavuosikatsaus kokonaisuudessaan löytyy verkosta.
Lisäksi päätettävänä on muun muassa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokuntien kiinteistöjen korjaus- ja ylläpitoavustukset vuodelle 2022 sekä ensihoitopäällikön viran perustaminen.
Esityslista verkossa Esityslista (vantaa.fi) 

Keski-Uusimaa

Uusimmat

Tiedote
Tiedote
sisäministeriö Pelastustoimi, 30.6.2022 15:45
Uutinen
sisäministeriö Pelastustoimi, 27.6.2022 15:14