Ajankohtaisiin

Kesän vapaa-ajan asuntojen itsearviointi pyörähtää taas käyntiin Etelä-Karjalassa!

Julkaisuajankohta 20.5.2023 10.00
Tiedote

Itsearviointikirjeitä lähetetään toukokuun lopussa vapaa-ajan asuntoihin.

Itsearviointikirjeitä lähetetään toukokuun lopussa vapaa-ajan asuntoihin, ja niillä pyritään lisäämään mökkiläisten tietoisuutta asumisen riskeistä sekä siitä, kuinka turvallisuutta pystytään parantamaan mökillä. Lomakkeessa on kysymyksiä esimerkiksi palovaroittimista ja niiden testauksesta, nuohouksesta sekä sähkölaitteiden turvallisesta käytöstä. Itsearviointikirjeen mukana toimitetaan saatekirje, paloturvallisuusopas sekä tarkastuslomake. Jos saat kirjeen, lue se läpi huolellisesti ja täytä sen jälkeen tarkastuslomake käyttäen apunasi paloturvallisuusopasta. Usein kysyttyihin kysymyksiin löytää vastauksia nettisivuiltamme osoitteesta https://pelastustoimi.fi/etela-karjala/paloturvallisuuden-itsearviointi

Kannustamme kaikkia käyttämään sähköistä palautuslomaketta, mutta tarvittaessa itsearviointilomakkeen voi palauttaa myös postitse. Sähköiselle lomakkeelle pääsee saatekirjeen QR-koodin kautta tai saatekirjeessä olevasta nettiosoitteesta. Suora linkki sekä ohjeita ongelmatilanteisiin löytyy myös nettisivuiltamme kohdasta Paloturvallisuuden itsearviointi. Salasana löytyy saatekirjeestä.

Paloturvallisuuden itsearviointi kohdistuu vuosittain vaihtuvalle alueelle, ja se käsittää noin 10 prosenttia rakennuskannasta. Yksittäinen kiinteistö valvotaan siis kymmenen vuoden välein. Mikäli et siis saanut kirjettä, vuorosi tulee jonain myöhempänä vuotena. Tältä sivulta: https://pelastustoimi.fi/etela-karjala/valvonta-palotarkastus löydät tämän vuoden itsearviointialueen sekä palotarkastusalueen.

Etelä-Karjala

Uusimmat

Väestönsuojan varustelaatikko. Tiedote
Pelastusopistosisäministeriö Pelastustoimi, 29.5.2023 13:00
Kolumni
sisäministeriö Pelastustoimi, 3.5.2023 14:38
Kolumni
sisäministeriö Pelastustoimi, 28.4.2023 10:13
Tiedote sisäministeriö Pelastustoimi, 26.4.2023 16:41